07.06.2010

Forrige weekend afholdte vi trænere i FTT i samarbejde med Rasmus Henning træningslejr i triatlon for unge og juniorer samt nye i sporten. Der var 48 deltagere i alderen 11 - 28 år så der var stor spredning aldersmæssigt og i forhold til sportsligt niveau. Lejren blev afholdt med udgangspunkt i vores sædvanlige base, Elbohallen i Taulov hvor vi både sov og spiste samt trænede

Det var en stor udfordring for os trænere at strikke et program sammen, som så vidt muligt kunne tilgodese alle. Dette blev blandt andet opnået ved inddeling i træningsgrupper. 
Deltagerne viste stor gejst og der blev gået til stålet både under træningen og de indlagte test og ikke mindst under lørdagens hockey turnering.
Lørdagens overraskelse stod på danseundervisning i hip hop Merenque ,således at de kommende stjerner nu er bedre rustet til at medvirke i tv programmer så som vild med dans:-) Ved lørdagens løbetest blev der opnået mange fine personlige rekorder. Resultaterne fra testene kan ses her http://www.dtrif.dk/main/index.php?p=dtrif/nyheder/profil.php&id=3517 
Lørdagen bød for den ældste træningsgruppe også på træning af nedkørsler samt træning af forskellige scenarier for opkørsler ved Munkebjerg, som skulle køres fem gange. Et hårdt program for de trænere som kørte med denne gruppe, jeg var helt sikkert træt ,da vi returnerede til Taulov.
Alt i alt var det set med trænerøjne en kanon weekend og det lover godt for dansk triatlons fremtid. Billeder fra lejren kan ses i fotoalbummet: ../fotoalbum/Træningslejr triatlon maj 2010/index.html
Ved DM i sprint i går  viste mange af de unge da også lovende takter med mange fine tider og placeringer. Her lykkedes det endeligt Andreas Schilling at køre et race uden punkteringer, hvilket gav pote i form af endnu en guldmedalje i junior til samlingen. Mikkel Jensen gjorde ham kunsten efter og vandt hans klasse 14-15 år suverænt. Frederik Bøgebjerg pådrog sig desværre en knæskade og blev nr. 6 i junior.
Resultater fra DM kan ses her:  http://results.events4u.dk/res_list.php?event=2374&class=all&sex=M 

27.05.2010

Siden sidste opdatering har jeg været på studietur med Team Danmark og forskellige repræsentanter fra Eliteidrætskommuner og specialforbund. Turen i år gik til Holland og det overordnede tema for turen var talentudvikling. I den forbindelse besøgte vi National Sports Center Papendal ved Arnhem samt CTO Eindhoven med deres specielle svømmemiljø hvor der arbejdes med  innovation og teknologi i jagten på de sidste 1/100 dele sekund. Vi fulgte også træningen i PSV Eindhoven og det var spændende at høre om deres talentudviklingsprogram. Turen bød også på besøg hos CTO Eindhovens ishockey talenttræner samt en tur til ishockey landskamp mellem Frankrig og Holland. Alt i alt en spændende og inspirerende tur.
Siden sidst er Mikkel blevet suveræn dansk mester i duatlon, det samme blev hans lillebror Jacob i børneklassen og Andreas lillebror Axel fik sølv i samme klasse, hvor Alberte ligeledes fra Fredericia Triathlon Team vandt guld i børneklassen i hendes første duatlon. Samme Alberte på 11 år er lige blevet overall vinder i Feminaløbet med 2000 deltagere. Andreas punkterede igen igen til DM i duatlon igen på et tidspunkt hvor han var i front.
Den kommende weekend står den på landsdækkende træningslejr i triatlon for ungdom og juniorer i Taulov som trænergruppen i FTT er ansvarlig for. Her kommer den gamle træner så for alvor i ilden igen, når træningen om lørdagen går til Munkebjerg ,hvor der skal trænes bakketræning.

28.03.2010

Nu er der igen gået rigtig lang tid siden sidste opdatering. I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter kører træningen for fuld blus og de unge træner seriøst hver onsdag.
Andreas, Mikkel og Frederik har igen været til samling sammen med alle de bedste juniorer og ungdoms triatleter i Danmark. Her blev der løbet test på 5000m og de tre løb følgende tider 15.46, 17.24 og 18.28 det lover godt for den kommende sæson. Efter løbet blev der svømmet 800 m test og her svømmede de følgende fine tider 9.32 min, 9.42 min og 9.52 min. 
Efterfølgende har Mikkel dog svømmet fine 8.55 min (PR). 

Jeg selv deltog forrige Lørdag i sidste afdeling af Viking Cup et MTB løb over 40 km. på både landevej og i terræn, en Fredericiansk udgave af Paris Roubaix. Der blev gået til stålet fra start og en gruppe på 4 kørte væk desværre uden undertegnede der blev sat af (øv). Løbet blev vundet af en stærkt kørende Kurt Sørensen fra den lokale cykelklub. Andreas Schilling blev nr.6 efter at være tabt fra 4 mands gruppen og passeret af to forfølgere og jeg selv blev nr.8 fuldstændig flad.

09.01.2010

Nu er vi så kommet ind i det nye år og man må sige at i år, er det rigtig vinter! I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter startede vi året med et undervisningsforløb i sportspsykologi for elitetrænere i samarbejde med Team Danmark.
I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter har vi optaget 18 nye, således at der nu er tilknyttet 42 aktive fra 12 forskellige idrætsgrene.
Jeg deltog i dag i klubbens fællestræning for første gang i 4 måneder og måtte erkende ,at der er meget langt til den gamle cykelform (ØV!). Jeg tør slet ikke tænke på hvor hårdt, det bliver når jeg forhåbentligt om et par måneder ,skal til at løbe igen.
Andreas, Mikkel og Frederik har været til samling i Silkeborg sammen med alle de bedste juniorer og ungdoms triatleter i Danmark. Det er et super fint projekt ,som Rasmus Henning har fået gang i og det lover godt for triatlon sportens fremtid i Danmark.

16.11.2009

I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter starter vi i denne tid på optagelsesproceduren omkring nyoptag af talenter. Undervisningsforløb i både sportspsykologi og sports ernæring i samarbejde med Team Danmark har nu været afviklet. Der mangler stadig et enkelt modul i forhold til sportspsykologi, som afvikles i december.
Andreas og Mikkel er begge blevet udtaget til en speciel talentgruppe i Dansk Triatlon Forbund og Mikkel er endvidere udtaget til årgangslandsholdet i svømning.

Jeg selv er i fuld gang med genoptræning og i den forbindelse er der både gode og dårlige dage. Nu kan jeg heldigvis gå uden krykker og ser frem til at kunne starte på "rigtig" træning igen.

27.10.2009

Nu er der gået en måneds tid siden sidste opdatering og jeg er stadig sygemeldt efter operationen. Det går stille og roligt fremad ,men lidt for langsomt efter min mening (øv!!). Mikkel forsætter sin fantastiske fremgang i svømning og har blandt andet lige svømmet 100 m fri på 57.77 sek. samt 400 fri på 4.23 min. I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter starter vi snart undervisningsforløb i både sportspsykologi og sports ernæring i samarbejde med Team Danmark.

30.09.2009

Siden sidste opdatering har Andreas vundet Hannerup løbet på den korte rute i suveræn stil. Han har også deltaget i DM junior på 5000 m ,hvor han satte PR med flotte 15.50 min efter et meget hårdt udlæg med 6.09 min på de første 2000 m. Det har været en lang sæson for Andreas og han holder nu en periode med nedsat træningsmængde. Mikkel har lige forbedret sin PR på 400 m fri og svømmede 4.28 min sidste weekend.
Jeg selv er sygemeldt og sidder med foden i gips efter en operation i højre hælben, hvor der blev fjernet 3 cm knogleudvækst. Nu ser jeg frem til ,at jeg forhåbentlig kan komme til, at træne igen uden smerter. Operationen er en konsekvens af et cykelstyrt på MTB til DM i crossduatlon i 2003 ,så problemet har hæmmet min træning lige siden.

Andreas vinder Hannerup løbet.
Nu er der endelig blevet tid til en opdatering efter en travl opstart efter sommerferien. For 14 dage siden deltog jeg sammen med min makker Lars Hansen i Rivette 12 timers MTB løb. Der var tale om et stafet løb ,hvor vi skulle køre så mange omgange som muligt på en udfordrende 10,2 km rundstrækning ved Silkeborg i skoven omkring Fort Østerlund. 545 deltagere havde fundet vej til området omkring Fort Østerlund, hvor der var etableret en fin campingplads til dem der ønskede at overnatte før og efter løbet.
Desværre var vejrguderne ikke med os, så kraftigt regnvejr natten før kombineret med styrtende regn frem til kl. 12.00 gjorde sporet ekstra mudret og stillede ekstra krav til cykelhåndtering på de stejle nedkørsler med våde glatte trærødder. Det meget mudrede spor var således en ekstra udfordring for både materiel og rytter. Mange måtte da også skifte bremse belægning undervejs jeg selv inklusiv. Lars søn Emil på 12 år sørgede på bedste vis  for cykelvask og smøring efter hver tur og hans mor Helle sørgede for forplejning ,de var således en kæmpe hjælp. Alt i alt blev det en meget hård men også fin dag ,hvor vi med 18 omgange sluttede på 11 pladsen ud af alle hold, hvilket vel er ok for et par "gamle" mænd. Sidste weekend deltog Andreas, Mikkel og Frederik samt undertegnede i en træningssamling arrangeret af Rasmus Henning. 
Han samlede 11 af landets bedste junior triatleter samt deres trænere til fælles træning og socialt samvær. Træningen havde fokus på alternativ træning i forhold til løb og spændstigheds- og styrkeøvelser samt åbent vands svømning hvor de unge deltog i Amager Open Water svømme konkurrence. Som alternativ træning stod vi på rulleski samt afprøvede stavløb i skoven. Det sidste fik absolut pulsen op hos de unge samt deres træner.

Tiden mellem de enkelte pas blev brugt på socialt samvær og teori i forhold til træning og konkurrence hvor Rasmus øste af sin store erfaring. Det var en meget fin samling og det er absolut prisværdigt når en travl eliteidrætsmand vælger at bruge en hel weekend på kommende stjerner. Stor ros til Rasmus herfra.


Siden sidste opdatering  har Andreas vundet junior DM i triatlon på distancen 750 m svømning-20 km cykling og 5 km løb. Han havde ellers en lidt skidt dag men formåede alligevel at vinde med en lille margen på 17 sek. Det gik heldigvis meget bedre til junior Europa Cuppen  på samme distance , hvor han blev en meget flot nr. 5 ud af 55 startende i hans første internationale start som junior. 
Mikkel har desværre haft lidt problemer med det ene knæ ,men har så til gengæld brugt krudtet på svømning og svømmet nogle fine tider.
I Fredericia Eliteidræt har vi lige holdt sommerferie afslutning og der startes op efter ferien med et mini adventurerace d. 8/8.
Jeg selv har deltaget  i det for Fredericia traditionsbundne Rands Fjord rundt og blev nr. 4 på 66 km distancen hvilket vist er ok. 

29.05.2009

 Den Nordiske træningslejr for ungdom og juniorer gik fint og der blev trænet igennem selvom vejrguderne ikke helt var med os. Der var 20 dygtige atleter med og der blev gået til stålet i hvert eneste træningspas. Da lejren sluttede om søndagen var det en meget træt træner som takkede af for denne gang. Jeg er vist ved at være for gammel til at sove på et hal gulv. 

Billede af de friske unge.

11.05.2009

Så klarede han det endeligt! Andreas svømmede 9.20 min på 800 m i torsdags og klarede dermed svømmekravet til EM i triatlon for juniorer. Han skar ikke mindre end 12 sek. af hans personlige rekord. 
Både Mikkel og Andreas var til DM i duatlon i weekenden. Andreas punkterede desværre efter 15 km cykling på det tidspunkt var han klart i front. Mikkel fightede sig til en flot sølvmedalje kun 17 sek. fra guldet.
Den kommende weekend afholder vi i Fredericia Triatlon Team Nordisk træningslejr for ungdom og juniorer.

27.03.2009

Siden sidste opdatering har både Andreas og Mikkel leveret fine præstationer i henholdsvis løb og svømning. Andreas deltog i DM på 10 km landevejsløb og løb fine 33.38 min i den hårde blæst. Mikkel deltog i Jysk Fynske årgangsmesterskaber i svømning og svømmede fine tider 400 fri på 4.31 min og 200 m fri på 2.10 hvilket gav en bronzemedalje i begge løb.

Jeg selv har holdt kursus omkring emnet triatlontræning for børn og unge for kommende diplomtrænere i Dtrif. Det var et hands on kursus ,hvor træning gennem leg var i fokus. Det var sjovt at se hvorledes selv voksne gav den gas ved de forskellige aktiviteter.
I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter har vi fået ansat Flemming Smidt fra Klinik for Fysioterapi (www.loebeklinikken.dk). I centeret er der nu optaget endnu 12 talenter således at der i alt er  tilknyttet 31.

01.03.2009

Hermed lige en lille status på Andreas og Mikkels  træning. Andreas har lige været til svømmestævne og svømmet følgende tider  100 fri 59.60 sek. 200 fri 2.13 min og 400 fri 4.38 min. Han havde ikke trappet ned inden stævnet, så jeg håber ,at han i løbet af foråret kan gå under 9.30 på 800 m hvilket er kravet til EM junior i triatlon. Ud over dette har han forbedret sig fra en 1 RM på 187 kg i benpres til 373 kg i løbet af det sidste år i Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter. Han har ligeledes flyttet sin maks. watt fra 382 til 411 ved conconitest på cykelergometer selvom han p.t. kun cykler en gang om ugen.
"stjernefrøet" Mikkel Jensen på 13 år svømmede ved samme stævne 100 fri på 1.02.40 , 200 fri på 2.15.70 min og 400 fri på 4.49 min. 
Det bliver spændende at følge de to i sommerens konkurrencer.
Jeg selv bøvler hele tiden med min gamle achillesene (knogleudvækst på hælbenet) og må nok erkende, at der skal gøres noget radikalt ved den, hvis jeg skal kunne løbe ordentligt igen.

19.01.2009

Lørdag d. 17/1 stod der crossløb på programmet og den gamle træner (undertegnede) havde aftalt med Mikkel at vi skulle deltage. Desværre blev Mikkel syg, så jeg måtte selv tage dysten, med Team High End løberne på den hårde meget kuperede rute. Jeg hang på i front sammen med Allan Rhode de første 4 km ,men måtte så slippe en stærkt løbende Allan og tage til takke med 2 pladsen på den 8,2 km lange rute i Hannerup skov.

10.01.2009

Starten på det nye år og afslutningen på det gamle blev indledt med Fredericia Kajak Klubs nytårsløb. Der blev konkurreret på to distancer henholdsvis 5 km og 10,8 km. Andreas S Andersen , Mikkel Jensen og deres træner (undertegnede) havde valgt at teste formen på den korte distance. Andreas vandt suverænt med den fine tid 15.39 min. Jeg blev nr. 4 i 17.26 min og Mikkel nr.5 i en flot PR på 17.58 min. På den lange distance viste Jerone Enevoldsen at han stadig er i form ved at besætte 4 pladsen i fine 38.00 min.
I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter er træningen også startet op. De 12 nyligt udtagene nye talenter starter op 4/2. Mikkel er mellem disse og han vil forhåbentlig få ligeså stor gavn af projektet som Andreas.

29.12.2008

4 afdeling i Vikingcup et MTB løb blev afviklet lørdag d.27/12.   Ruten var henlagt til området omkring  Madsby Parken og var en fin kuperet rute med nogle enkelte tekniske elementer. Der skulle køres 7 omgange og efter henholdsvis 2,4 og 6 omgang skulle der kastes med ringe, hvert fejlkast medførte en strafomgang af ca. 300 m. Et sjovt indslag, der dog var knap så sjovt for mig selv efter de første 2 omgange (3 fejlkast). Efter at have ført konkurrencen de første 2 omgange, skulle jeg nu til at køre op gennem feltet igen. 
Frederik Seistrup (tidligere medlem af FTT elitegruppe) endte som vinder 25 sek. foran hans gamle træner (undertegnede ), der nu fører den samlede cup. Vi havde begge 5 fejlkast og derved kørte vi lige langt. En konkurrenceform som der minder lidt om skiskydning er faktisk rigtig sjov og giver en god gang vintertræning.
Der var et fint fremmøde både fra triklub, cykelklubben og middelfart MTB klub. Stor ros til Karsten Olsen og de andre arrangører for det fine race.

Billedet (fotograf Gert Lykke) viser Boris, Kurt og Frederik som kørte væk på de første to omgange.
Der er nu gået meget lang tid siden sidste opdatering. Jeg er nu endelig så småt begyndt at kunne løbe lidt igen og deltog da også i 3 afdeling i Vikingcup en cros-duatlon på 3 km løb -10 km cykling-3km løb-10 km cykling-3 km løb. Ruten var henlagt til Madsby Parken og var en fin kuperet rute, dog en anelse for let cykelrute efter min smag. Der blev gået til stålet fra start og efter en første løbetur i tiden 10.25 min kunne jeg skifte til cykel som den første, denne placering holdt hele vejen hjem i den samlede tid 1.20 time ,så det var et okaj comeback til løb og duatlon konkurrencer.

19.10.2008

Så gjorde han det igen igen Andreas S Andersen blev Nordisk Mester i triatlon og har i dag vundet den korte rute i det lokale Hannerupløb med en uofficiel tid på 15.11 min meget flotte præstationer. 
Jeg selv deltog i DM i langdistance MTB løb (105 km) forrige weekend. Det blev afholdt i Marsellisborgskovene omkring Århus på en udfordrende rute. Desværre for arrangørerne og undertegnede samt en hel del andre, så var ruten udsat for hærværk ,således at rigtig mange kørte forkert. Jeg stod selv af efter 60 km, da jeg endnu ikke havde tilbagelagt en omgang af 53 km!
Det er surt at træne flere måneder til sådan et løb og så ikke kunne finde vej.

31.08.2008

Andreas S Andersen sluttede sæsonen med en bronzemedalje til DM på 5000 m baneløb i den fine tid 15.54 min.
Jeg selv deltog i Åbenrå  MTB løb (18 km) forrige weekend. Det blev afholdt på en fin udfordrende rute med stejle nedkørsler og opkørsler (420 højdemeter) som var meget fint markeret. Det blev til en samlet 4 plads og bedste veteran. Stor ros til  arrangørerne herfra.

08.08.2008

Siden sidste opdatering har jeg holdt ferie med familien i Provence. Vi boede i Castellane en flot beliggende by ved Gorge du Verdon (Europas grand canyon) . Jeg fik cyklet en hel del i de omkringliggende høje bjerge og havde da også flere "nærdøds" oplevelser undervejs (der var nogle meget stejle MTB opkørsler). Vi var også på vandretur i den spektakulære Gorge du Verdon, det er meget fascinerende at vandre langs en flod hvor der er 700 m lodret klippevæg op. 
Andreas S Andersen har siden sidst vundet endnu et DM i triathlon og kvalificeret sig til de Nordiske Mesterskaber. 

Thorbjørn Sindballe fik vist ,at han er på rette vej mod en podieplads på Hawaii, ved at blive nr. 3 i Roth Ironman i ny dansk rekordtid, super flot!

27.06.2008

Der er nu gået meget lang tid siden sidste opdatering. Andreas S Andersen har nu fået vist at han er tilbage igen som den suverænt bedste i klassen 16-17 år. Han har således vundet guld både i duathlon (kunne også have vundet ved juniorerne) samt på sprint triathlon. Min datter Sophia vandt også guld til DM i duathlon i pigeklassen.
Vi har I FTT afviklet træningslejr for ungdom hvilket må betegnes som en succes med 25 deltagende i alderen 9-15 år.Jeg selv har sammen med mine gode venner Anette Isaksen og Arne Poulsen deltaget i Team Challenge et adventureløb for hold, hvor  vi efter en sjov dag blev nr. 4 i mix-klassen med 10 min op til det vindende hold.

06.05.2008

Siden sidst har jeg været på træningslejr med Fredericia Triathlon Team  ved Garda Søen. Det var som sædvanlig en fantastisk tur med mange gode træningspas og  hygge på campingpladsen om aftenen. Sædvanen tro kørte vi også det vanlige cykelløb fra Garda til Prada  ca. 20 km opad. Der blev også gået til stålet fra start og Peter Bang viste sin store klasse som bjergrytter, ved at stikke fra start og køre solo til mål. Efter Peter sad vi så tre mand og skulle kæmpe om de næste placeringer. Halvvejs faldt Andreas Schilling fra og der var nu kun de to trænere Andy og jeg selv tilbage. Vi kørte cykelløb som vi plejer endda med det samme resultat Andy blev nr. 2 og jeg nr. 3. Billeder fra turen kan ses i fotoalbummet ../fotoalbum/GardaSoen 2008/index.html

01.04.2008

Sidste mandag blev Påskeløbet afviklet i Hannerup skov. Det var et ca. 10,5 km terrænløb på en meget sneglat/mudret og kuperet rute. Der blev lagt hårdt fra land og efter en km var vi kun to til at kæmpe om sejren. Jeg trak det længste strå og vandt med 10 sek. til Kim Hjannung fra Team High End Sport i tiden 38.49 min hvilket jeg var ovenud godt tilfreds med. Desværre blev sejren dyrt betalt i form af en skadet achillessene, så nu kan jeg se frem til en længere pause fra løb.

09.03.2008

Så blev sidste afdeling af Vikingcup afviklet som en slags "Paris Roubaix" . Det var et 31 km MTB løb på en godt 10 km kuperet rundstrækning med både asfalt og grus/skovstier. Der blev kørt stærkt lige fra start og man skulle tage sig sammen for at hænge på. Efter en omgang var vi kun tre i front Peter Bang og Karsten Olsen samt jeg selv. På anden omgang blev Peter sat og Karsten og jeg skulle så afgøre racet på sidste omgang. Jeg var allerede begyndt at overveje, om jeg skulle forsøge at komme væk eller vente på spurten. Ingen af delene blev relevant da Karsten kort og godt satte mig fra hjul om gennem den meget mudrede skovstrækning. Det skal bemærkes, at det var fuldt fortjent, da Karsten havde taget hovedparten af føringerne specielt  i den hårde modvind. Bagefter var jeg dog godt tilfreds 30,5 km/h  i snit på denne rute er vist ok.

09.02.2008

Træningen i Fredericia Eliteidræts talentkraftcenter er nu endelig i gang. De unge mødte hinanden til et fælles opstartsevent i forbindelse med optakten til Danish Indoor BMX stævnet i Dronning Magrethe Hallen. Her dystede de i forskellige discipliner så som øksekast, rodeotyr, ATV motorcross , bungeerun og bmx. Der blev gået til stålet og der var også et par styrt undervejs men heldigvis ingen alvorlige.
Selve træningen er nu også i gang og i de kommende uger skal de unge Screenes i relation til deres idræt i Løbeklinikken.

28.01.2008

Siden sidst har jeg været en tur i Sverige ( Gøteborg) på studietur med Team Danmark og set på den svenske eliteidrætsmodel. Det var spændende at se hvor professionelt ,der blev arbejdet med talentudvikling lige fra folkeskole og gymnasium til senior eliteudøvere. En af de dygtige trænere bag de svenske atletikfolk Anders Palmquist holdt foredrag og skitserede hvorledes den enkelte elitetræner i samarbejde med den aktive og specialister arbejder efter en langsigtet udviklingsplan fra atleten er 15-16 år til ca. 30 år. 
I Fredericia Eliteidræt har vi netop afholdt opstartsmøde for talenter, forældre og trænere. Mødet var en succes og på trods af EM i håndbold var der fuldt hus med 70 deltagere.

05.01.2008

Så kom vi ind i det nye år. 2008 er indtil videre for mit vedkommende startet rigtig skidt. Jeg har nu været syg siden d.28/12 og er endnu ikke blevet rask. Det er rigtig surt ,at have trænet til DM i cykel cross og så ikke kunne stille til start på min super cykel fra www.focus-bikes.dk
Jeg fik heller ikke løbet nytårsløb hvilket jo selvfølgelig betyder mindre. Andreas S. Andersen gjorde comeback på fornemmeste vis, ved at løbe PR med flotte 15.42 min på 5 km ruten. 
Det rakte til en fin anden plads (og en meget tilfreds samt stolt træner ) og lover absolut godt for den kommende sæson. 

21.12.2007

Sidste weekend blev anden afdeling af Vikingcup afviklet i Hannerup skov. Det var et 20 km MTB løb på en to km meget mudret og kuperet rundstrækning. De to MTB "hajer" Andy Hjorth og Michael Gudmunsson lagde friskt ud og den gamle træner måtte tage sig sammen for at hænge på. Efter tre omgange var de dog til at "tale" med og jeg kunne køre væk på starten af fjerde omgang og køre resten af turen solo. Andy fulgte efter på 2. pladsen og Michael blev nr. 3. Selvom vi kørte på MTB ,kan jeg nu mærke ,at det går den rigtige vej i forhold til DM i Cykelcross. I den samlede stilling deler Andy og jeg nu første pladsen, så der skal løbes stærkt ved næste afdeling d.31/12. 

26.11.2007

Siden sidst har jeg haft ret travlt med det kommunale talent udviklingsprojekt, der er kommet ikke mindre end 40 kvalificerede ansøgninger. Jeg skal så sammen med en elitetræner gruppe udvælge 25 og det kan godt blive vanskeligt.
Jeg har dog haft tid til at deltage i 2 konkurrencer siden sidst en afdeling af Post Cup i cykel- cross og vores egen lokale Viking Cup Cross duatlon.
Det første løb var samtidigt debut for min nye klub Fredericia Cycle Club, her måtte jeg tage til takke med en 5 plads i veteranklassen. Jeg var dog godt tilfreds, da jeg som den eneste kørte på MTB. 
I Viking cuppen (3-10-3-10-3) kørte jeg så på min nye Focus Cross team og det gik kanon godt ,selvom mit nuværende løbeniveau ikke er særlig godt. Konkurrencen foregik på en fin kuperet rute ved Madsby og vi skulle op af 3 meget stejle bakker pr. 3 km løb. Cykelruten var også pænt kuperet.
Jeg blev nr. 2 efter en stærkt løbende Andy ,der simpelthen løb fra mig på anden løbetur og formåede, at holde hjem til en sejr med en margen på 39 sek. Næste gang skifter jeg ikke sko undervejs! 
Karsten Olsen viste, at han stadig kører stærkt og blev nr. 3.
Billeder fra løbet kan ses i fotoalbummet../fotoalbum/fotoalbum.htm

12.11.2007

Efter at have undværet en cross cykel i flere måneder, er jeg nu blevet den lykkelige ejer af en Focus Cross Team. Det er en utroligt lækker cykel med en vægt på kun 7,6 kg og fremragende køreegenskaber. Det er www.focus-bikes.dk som har trådt til som sponsor og Arne fra Bjerggeden og Byrotten der har formidlet kontakten. Så herfra skal der lyde en stor tak til begge parter. Billedet af cyklen ses herunder.

04.11.2007

Så skete det Fredericia Kommune slap igennem nåleøjet og kan nu kalde sig selv for eliteidrætskommune. Det er bl.a. med udgangspunkt i triatlon, at det via et meget stort fodarbejde fra Keld Vestergaard (idrætskonsulent), det er lykkedes for kommunen at erhverve denne titel. 
Samtidig med dette er der arbejdet på et kommunalt talent udviklingsprojekt på tværs af idrætsgrene. Det er meningen at de unge skal screenes i Klinik for fysioterapi (løbeklinikken) og indgå i et trænings miljø med fokus på styrketræning samt skades forebyggende træning og skabelse af et socialt netværk.
Derudover satses der på implementering af gode kostvaner samt opbygning af et trænernetværk med fokus på videns deling. På sigt kobles der flere andre elementer på så som f.eks. mentaltræning. Det er også intentionen ,at de medvirkende klubber skal gennem et forløb med målrettet klubudvikling.
Da jeg bliver projektansat af kommunen som tovholder og træner i dette projekt får jeg nok at se til i fremtiden.

Jeg har netop i dag afholdt junior kraftcenter samling i triatlon regi. Dagen startede med 1½ time svømning efterfulgt af kort pause og let frokost hvorefter vi kørte MTB i 3 timer. Det var en sand fornøjelse, at se hvorledes mange af de unge fik flyttet grænser i forhold til stejle nedkørsler men også rent teknisk i forhold til kørsel i terræn. Dagen sluttede med 1 times let styrketræning med fokus på teknik.

MTB kørsel Hindsgavl skov.

30.10.2007

Endnu en gang blev der langt mellem opdateringerne. Siden sidst har Torbjørn Sindballe fra  FTT elitegruppe efter min mening leveret det bedste resultat nogensinde indenfor langdistance triatlon i Danmark. Torbjørn formåede med en fantastisk cykling at blive nr.3 ved Hawaii Ironman. Det bliver spændende om Torbjørn kan løfte sit niveau en ekstra tand til næste år. 
I dag bliver det afgjort om Fredericia Kommune bliver en eliteidræts kommune. Hvis vi bliver det ,er det ret sandsynligt ,at det bliver med udgangspunkt i bl.a. triatlon. 
Forrige weekend var vi en hel del fra FTT der var taget til Amsterdam for enten at se/heppe eller deltage i Amsterdam Marathon. Det var en hyggelig tur og da jeg først havde indstillet mig på, ikke at skulle deltage ,var det også sjovt at følge de andres "nervøse" opladning til løbet. Alle fra klubben kom fint igennem løbet.

22.09.2007

Netop hjemvendt fra studietur i Polen er det nu tid for en opdatering. Jeg var på studietur med med to gode kolleger (Anette og Lars) samt vores biotekniske 2D. Det var en rigtig god tur og eleverne var det en sand fornøjelse at rejse med. De opførte sig virkeligt eksemplarisk  og var meget positive ,selv når det var vådt og koldt. Det var en aktiv tur med adventureløb og havkajaktur samt vandretur i Wolin nationalpark. Billeder fra turen kan ses i fotoalbummet.
Forrige weekend afholdte jeg atter juniorkraftcentersamling med fokus på løbeteknik og styrketræning. Der blev virkeligt trænet igennem og det lover godt for deres fremtidige karrierer hvis de holder skruen i vandet.

29.08.2007

Siden sidst har jeg for mit vedkommende kørt sæsonens sidste triatlon konkurrence. Silkeborg triatlon blev afviklet under rigtig efterårsvejr med stormende kuling og heftige regnbyger. Vi havde i FTT henlagt vores klubmesterskab på 1/4 jernmand til dette stævne. 
Desværre var opbakningen ikke særlig stor. Jeg sluttede min triatlon sæson med endnu et klubmesterskab i år samt en sejr i min klasse 40-45 og en samlet 9 plads. Dette betyder også ,at jeg har vundet den samlede klubcup i år. På en måde er det jo lidt trist ,at en gammel træner får lov til dette :-). Stævnet var som sædvanligt velorganiseret og det er altid en fornøjelse at køre i de smukke omgivelser ved Silkeborg. Løberuten var ændret således at det meste nu løbes på en meget kuperet rute i skoven.
Martin Jensen fra FTT elitegruppe debuterede på ½ jernmand distancen og det gjorde han med bravour. Han var urørlig og førte fra start til slut og vandt en komfortabel sejr i tiden 4.13 time med ca.9 min til nr. 2  Michael de Bruin .
Det lover godt for hans kommende triatlon karrierer.

16.08.2007

Så blev der endnu en gang langt mellem opdateringerne. Siden sidst har både Michael Iversen og Peter A. Andersen kørt jernmand stævner. Michael kørte flotte debut tid10.33 time i Roth og Peter kæmpede sig hjem til en velfortjent tredje plads i veteran 40-44 år i tiden 10.40 time til DM lang i Fredericia.
Siden klubmesterskabet på kort triatlon (600-24-5) d.28/7 har jeg haft store problemer med min ene achillesene. Det kostede dyrt, at vinde foran en stærkt kørende Dennis Jespersen. Set i bagklogskabens klare lys, var konkurrencen alt for tæt på mit korsikanske bjergløb .
Min datter Sophia deltog i Lionman duatlon og var meget stolt over at gennemføre distancen 2 løb-8 km cykling - 2 km løb. Hun kørte også virkelig stærkt på hendes nye racer fra http://www.bjerggedenogbyrotten.dk .

26.07.2007

Så er jeg hjemme igen efter en fantastisk ferie på Korsika (Skønhedens ø). I år var vi af sted med Hannes Lillebror og svigerinde og deres to børn. Desværre kom vores egen søn til skade med sit knæ og blev hjemme ved kammeraterne. Hannes forældre var også med i en uge og undervejs fik vi besøg af vores gode venner Jørgen og Vibeke samt deres datter Ann - Sophie. Vi boede direkte på stranden ved den lille by Algajola på Korsikas vestkyst tæt på det mondæne Calvi. Vi havde lejet lejligheder og skulle blot gå 25 m for at være ude i vandet. Min nevø Mikkel  og jeg fik dykket en del og harpuneret flere forskellige fisk til grillen. Det er fantastisk at snorkle rundt når der er 15 m sigtdybde. 
Vi var også på flere flotte ture til blandt andet Fango Floden og Foret Bonifatu. Mikkel, Janne, Jørgen og jeg havde en fantastisk flot vandretur i i det sidst skovområde. Der er tale om en ret frodig bjergskov ,der gennemløbes af en flod med køligt vand fra de høje bjerge i baggrunden. I fotoalbummet er der billeder fra floden, hvor Mikkel og Sophia bader.
Lars og jeg fik cyklet og løbet nogle fine ture i de Korsikanske bjerge. Jeg fik desværre stjålet min cross cykel tre dage før vi skulle hjem, det var en lidt ærgelig afslutning på en god ferie. 
Den dag cyklen blev stjålet deltog jeg i Speluncato bjergløb om aftenen. Et specielt løb på 14 km og 500 højdemeter, hvor man bliver sent af sted med 15 sek. mellemrum. Selvom det var varmt 35 grader ,så formåede jeg at løbe et godt løb (54.59 min) og blev nr. 7 samlet og 2 i veteranklassen (aggressionen over den stjålne cykel var god drivkraft). Der  var en utrolig stemning ved løbet og hele byen var involveret i arrangementet med ca. 250 deltagere. Løbet var virkelig hårdt og mine ben er fuldstændigt ødelagte endnu.
Normalt siger man at korsikanere er temmelig afvisende og lukkede overfor turister. Dette var absolut ikke tilfældet her og jeg var faktisk ret ked af at mine franske sprogkundskaber er så beskedne. Et kommende projekt må være at lære fransk.  Billeder fra Korsika kan ses i fotoalbummet.../fotoalbum/Korsika 2007 1/index.html

Arkiv

29.06.2007

Endnu en gang blev der langt mellem opdateringerne. Siden sidst har vores  børneafdeling deltaget i stafetløb i forbindelse med Fredericia Ultramarathon. Samtlige fem hold løb rigtig flot og kom på podiet. Vejret var virkelig dårligt ,styrtende regn hele dagen og voldanlægget var en stor mudderpøl. Dette afholdt dog ikke de 31 børnehold fra at møde op og gennemføre de 3 x 2,5 km.


På billedet taget af Michael Westerman ses Sophia på vej i mål sammen med Ida.

Jeg har siden sidst selv deltaget i DM på OL distancen ligeledes i et elendigt vejr med styrtende regn det meste af konkurrencen. Det blev til en 4 plads i gruppen herre 40-44 år efter en ret hård dyst med Peter Andersen, der heldigvis for træneren blev træt til sidst på løbeturen. Jeg gennemførte i tiden 2.08.49 ca. 4 min hurtigere end sidste år, så jeg kan kun være godt tilfreds. Niveauet i vores klasse er faktisk ret højt og en 4 plads her kunne række til guld i klassen 25-29 år.
Siden sidste opdatering er der sket rigtig meget. Vi har i klubben afviklet træningslejr for vores store ungdomsafdeling og det var en kanontur som  absolut bør gentages en anden gang. DM i duatlon blev afviklet på en kold og regnfuld dag i Esbjerg og flere fra klubbens ungdomsafdeling gjorde det rigtig godt og tog medaljer. Desværre blev vi også ramt af uheld. Andreas S Andersen faldt og brækkede anklen og kan nu se frem til en lang genoptrænings periode. Flere fra klubben inkl. jeg selv punkterede i det våde vejr.
Forrige weekend deltog jeg i adventureløbet  Fredericia Team Challenge sammen med Finn Roy og Ole Nikolajsen. Vi kørte ligesom sidste år for deres fælles firma Proprint Partner. Desværre rakte vores anstrengelser i år kun til en samlet 5 plads, men racet var alligevel virkelig udfordrende og sjovt. Sværhedsgraden af løbet var en øget en anelse i forhold til sidste år og enkelte hold nåede da heller ikke i mål før tidsfristen.
I sidste weekend mange fra klubben i DM i sprint triatlon (750 m -23,3-5,1). Lørdag var der individuelle konkurrencer og der blev opnået mange gode placeringer for klubbens repræsentanter. Frederik Seistrup viste at han absolut er på vej mod noget stort i dansk triatlon ved at besætte 5 pladsen i herrernes elitefelt, det samme gjorde Martin Jensen med en 9 plads i hans første DM stævne. Dagen efter fik de to sammen med Lars Schimdt en 4 plads i holdkonkurrencen. Holdet var desværre ret amputeret med en skadet Torbjørn Sindballe. Den medalje de unge løver ikke fik tog veteranholdet så til gengæld i veteran klassen. Holdet bestod af Jerone Enevoldsen, Karsten Olsen, Per Jacobsen og undertegnede. Medaljen blev grundlagt ved en meget hurtig holdcykling hvor den kuperede rute blev tilbagelagt med 42,2 km/h i snit.
Veteran holdet klar til start. 

09.05.2007

Så blev der endnu en gang langt mellem opdateringerne. Siden sidst har jeg afholdt træningssamling både for Juniorkraftcenteret og for FTT elitegruppe. Begge gange trænede vi med fokus på skiftetræning i form af meget korte serier 5 x (200 m løb 1,2 km cykling (4 x 300 m rundstrækning)) med 10 min pause inden næste hovedserie. Der har også været afholdt anden afdeling af vores sommercup denne gang stod den på lodtræknings duatlon i form af 3 x 2,3 km løb og 2 x 12 km cykling i tilfældig rækkefølge med tvunget skoskift mellem hver aktivitet. Jesper Jensen beviste endnu en gang at han er en stærk duatlet og vandt foran Peter Bang med en træt træner på tredje pladsen (undertegnede).

16.04.2007

Det er ved at være temmelig længe siden sidste opdatering. Jeg har i mellemtiden været en tur ved Gardasøen med familien. Her fik jeg smugtrænet en del i bjergene i det fine vejr. I FTT er der netop taget hul på sæsonen med årets første sommercup. Der blev virkelig gået til stålet og Jesper jensen fik vist, at han er ved at være i form ved besætte første pladsen 2 min foran en stærkt løbende Andreas, der nakkede hans træner (undertegnede) med 10 sek. på de sidste 500 m før mål.

05.03.2007

lørdag d.24/2 og søndag d. 25/2  afholdte jeg atter juniorkraftcenter træning i klubben og 14 unge stor talenter mødte op. Vejrguderne var desværre ikke med os (isslag) og den planlagte cykeltræning på MTB blev afløst af 7 km roligt løb og 1.15 time lodtræknings spinning. Søndag stod den på 400 m svømme test og efterfølgende 5 km (4,9) test. Der blev virkeligt gået til den i bege discipliner som det kan ses af nedenstående resultater. 

Resultater:  400 m svømning  maksimal test på kort bane 25/2 2007.Navn

100

200

300

400m

Andreas S. A.

1.08

2.21

3.36

4.50.1

Andreas

1.09

2.24

3.44

5.04.1

Steffen

1.09

2.28

3.47

5.08.5

Mathias

Ikke tilstede

 

 

 

Anders

1.13

2.36

4.00

5.23.1

Niklas

2.26

 

 

 

Mikkel

1.30

3.09

4.51

6.30.4

Frederik B

1.22

3.00

4.39

6.18.3

Lars S

1.08

2.20

3.28

4.36.2

Victor

syg

 

 

 

Thomas

1.39

3.44

5.53

7.56

Signe

1.14

2.34

3.55

5.15.6

Charlotte

1.11

2.29

3.47

5.04.1

Cathrine

1.06

2.18

3.30

4.44.2

Frederik S

Deltog ikke

 

 

 

Martin J

Deltog ikke

 

 

 

 

Resultater:  5 km maksimal test 25/2 2007.
Perfekt løbe vejr 5 grader og vindstille.Navn

2,5 km

5 km

Andreas S Andersen

7.58

15.52

Andreas

8.51

18.19

Steffen

8.27

17.37

Mathias

Ikke tilstede

 

Anders

8.12

16.57

Niklas

9.36

19.33

Mikkel

9.36

19.56

Frederik B

9.15

18.59

Lars S

7.58

15.56

Victor

syg

 

Thomas

9.09

18.57

Signe

Ikke løbet pga. skade

 

Charlotte

Ikke løbet pga. skade

 

Cathrine

Ikke løbet pga. skade

 

Frederik S

9.10

18.51

Martin J

7.59

16.43

Ole Pedersen

8.45

17.53

Michael Hansen

8.42

17.48

Torsten Hansen

8.27

18.06

 


19.02.2007

Siden sidste opdatering er der sket en del. Der har været generalforsamling i Fredericia Triathlon Team hvor der blev valgt en ny formand (Jerone Enevoldsen), næst formand (Anders Holm) og kasser (Michael Brock). Jeg er overbevist om at de tre nok skal leve op til værdigheden. Flere af klubbens medlemmer har også været til kåring af årets B-mestre et SIF arrangement under Fredericia Kommune. Det var et flot arrangement, hvor vi inden den store buffet dystede i forskellige dicipliner så som BMX, bueskydning, øksekast, rodeo tyr, bungee run og firhjulede crossmaskiner. 
Andreas S.Andersen blev valgt som årets mandlige idrætstalent en titel som er fuldt fortjent!
Lørdag den 10/02 fik jeg testet formen og min venstre lægmuskel ,da jeg deltog i klubbens viking cup. Vi kørte 20 km samlet start på en hård bakket rute og feltet blev da også sprængt efter 500 m. Jeg kørte væk sammen med Simon Ørum og Peter Bang på anden omgang men måtte lide den tort at blive sat 1 km fra mål før sidste bakke.  

26.01.2007

Nu må det vist være tid til en opdatering godt inde i det nye år. Personligt startede jeg året med Fredericia Kajakklubs nytårs løb over 5 km. Jeg blev desværre skadet i højre lægmuskel 700 m fra mål men kom dog hjem i tiden 17.19 på en anden plads. 
Siden sidst har der været knald på, sidste søndag afholdte jeg endnu engang kraftcenter træning med fokus på løbeteknik og spændstigheds-/ koordinations- og styrkeøvelser til løb. De unge blev endvidere videofilmet med henblik på optimering af de unges løbestil. 
Den første weekend i det nye år var jeg på et super godt svømmetræner kursus i Farum som et led i diplomtræneruddannelsen under Dtrif. Her blev vi videofilmet over og under vandet og flere af os kunne konstaterer ,at der er rigeligt rum til forbedring!

14.12.2006

Sidste weekend var jeg på løbekursus i Farum som et led i diplomtræneruddannelsen under Dtrif. Det var et fint kursus med god lejlighed til erfaringsudveksling med de andre trænere fra hele landet. På kurset der var en blanding af teori og praktik blev vi heglet igennem en masse styrke og løbetekniske øvelser som jeg ikke har lavet siden jeg dyrkede atletik for over 20 år siden. Det var derfor en noget øm og træt træner der kørte tilbage til Jylland søndag aften.

I klubbens cross duatlon lørdag d. 2/12 viste Andreas S Andersen stor styrke, da han vandt racet foran Jerone. Der er potentiale til at nå langt, når man allerede som 15årig kører så stærkt

26.11.2006

lørdag d.25/11 afholdte jeg juniorkraftcenter træning i klubben og 10 unge stor talenter mødte op. Det er en fornøjelse at arbejde med supermotiverede unge, der brænder for deres sport. Vi startede dagen med løbetræning med fokus på stabilitetstræning og løbeteknik. Efter frokost stod den på 1½ times lodtræknings spinning. 
Det er planen ,at få skabt et træningsmiljø med fokus på udvikling af færdigheder, hvor de unge kan hjælpe hinanden til at blive bedre.

10.11.2006 

Lørdag den 4/11 fik jeg testet formen og min højre lægmuskel ,da jeg deltog i den åbne klasse i forbindelse med afviklingen af post cup cykel cross løbet i Middelfart. Det var en kanon oplevelse og for første gang i meget lang tid siden mit styrt til DM i cross duatlon ,var der en følelse af flow over min cykling. Jeg førte den åbne motions klasse indtil halvvejs på sidste omgang ,hvor en stærkt kørende Per Jacobsen driblede forbi og sikrede sig sejren med ca. 10 sek. Billeder fra løbet kan ses i fotoalbummet.

27.10.2006 

Drømmen om at få en triatlon linie på Htx  er ikke død endnu. Jeg arbejder forsat på at udbrede budskabet og bruger en del tid på at skabe kontakt til folkeskoler og efterskoler. Så selv om jeg har fået en muskelskade i højre læg og ikke kan træne ret meget, så keder jeg mig ikke.

17.10.2006 

Siden sidste opdatering har jeg haft ret travlt og blandt andet været en tur i Tjekkiet med mine elever fra Bioteknisk studieretning. Det var en rigtig god tur og eleverne opførte sig meget eksemplarisk hele vejen igennem. Der var tale om en aktiv studietur med  følgende aktiviteter: Trekking, klatring, rappeling, O-løb og rafting. derudover var der også tid til et besøg på Skoda fabrikken samt en tur til Prag samt forureningsbedømmelse af Jizera floden.
Der blev heldigvis også tid til lidt ekstra træning. En af dagene havde guiden og jeg 5 elever med på 1.20 times bjergløb, hvor vi i løbet af ca 3 km tog 420 højde meter det var meget hårdt og næsten umuligt at løbe! Billeder fra turen kan ses i fotoalbummet.

14.09.2006 

Nu er det vist atter tid til en opdatering. Siden sidst har jeg deltaget i Kongebroløbet 9,6 km  (nr.5 ) og i Silkeborg triathlon på den kvarte jernmand. Her blev jeg nr. 12 samlet og nr.2 i min klasse med 7 sek. til Michael Raadam. Årets samlede indsats har placeret mig på en tredje plads på årets rangliste med Peter Andersen på fjerde pladsen. Så alt i alt et godt år for "team" Bjulver-consulting.
Andreas S. Andersen viste store løbetalent da han i weekenden blev dansk mester på 3000 m i klassen 14-15 år på den fornemme tid 9.27.

18.08.2006 

I går blev endnu en afdeling af klubbens protour afviklet. Der var tale om en baglæns tri gange tre på distancen 1700 m løb, 8 km cykling og ca. 300 m svømning. Der blev fra start lagt meget hårdt ud af den nykårede nordiske junior mester Lars Schmidt der sammen med Andreas Schilling og Jesper Jensen var den første i skiftezonen. Undertegnede og Frederik Seistrup fulgte lige efter og efter 3 km på cyklen bestod frontgruppen af  Frederik, Lars , Jesper og  jeg. Jeg fik dog store problemer allerede på første svømmetur og udgik fuldstændig færdig efter den næste cykeltur. Jeg må erkende at jeg endnu ikke er  kommet mig efter DM. Frederik Seistrup viste sin store styrke og vandt foran Lars med Jesper på tredie pladsen. Billeder fra racet kan ses på følgende link http://www.billedechippen.dk  resultaterne kan ses her: http://www.fredericiatriathlonteam.dk/default.asp?menu=Tri_Team&page=TeamCup
Så er DM på lang triatlon ( ½ jernmand) endelig overstået. Jeg sidder nu i skrivende stund med meget ømme ben ,men godt tilfreds med første pladsen i herre 40-44 år. Eliteracet blev vundet af Torbjørn Sindballe og ved damerne blev Lisbeth kristensen nr.2. Alt i alt var det en god dag for Fredericia Triathlon Team. Visti Petersen  vandt endnu et mesterskab til hans store samling i klassen 60-64 år. Jesper Jensen fik en fin placering som nr. 25 i elitefeltet.
Desværre krævede varmen (27 grader og sol) sine ofre og både Dorthe og Dennis måtte udgå af konkurrencen. Det var som sædvanligt en god oplevelse at køre tri i Fredericia. Opbakningen fra hjælpere og tilskuere er helt i top.

Medaljeoverrækkelse herre 40-44. Bemærk guldmedaljen på vej mod jorden!

Billedet er taget af min kollega Michael Westermann og andre fine billeder kan ses på følgende link http://www.billedchippen.dk

18.07.2006 

Siden sidst har jeg været til DM på OL distancen. Her blev jeg nr. 5 i min klasse så det går stille og roligt fremad. 

Jeg er lige kommet hjem fra Holland hvor
Helle Frederiksen (OTK) og Frederik Seistrup var til deres første start i ITU europacuppen i lørdags. Begge klarede sig godt i racet Helle blev nr. 10 og Frederik nr. 40. 

Stævnet blev afviklet i Hollandske Holten og  var lidt specielt med to skiftezoner og start et helt tredje sted. Der var derfor en del logistik der skulle gå op i en højere enhed. Begge klarede svømningen fint Frederik var ude af vandet som nr. 8 og Helle ca. som nr.6. Begge var lidt overraskede over, hvor mange bank man får i et felt med gode svømmere og lidt plads i en smal kanal.

Helle havde et godt skifte og kørte sammen med en lille gruppe op til de fire første piger så frontgruppen var på 12 piger. Cykelruten var meget teknisk med en rundstrækning på godt 6 km der skulle køres 5 gange efter de første 9 km fra skiftezonen. Rundstrækningen lå omkring Holten by og en del af ruten var på en brostensagtig belægning med mange skarpe sving og en 10% stigning over ca. 200 m. Vi havde heldigvis kørt ruten flere gange torsdag og trænet svingteknik med Helle ,så hun faktisk var en af de bedste rent teknisk (det samme var Frederik i hans gruppe). Helle var med frontgruppen til andet skifte ,men manglede så det ekstra gear på løb selvom hun satte PR på 10 km undervejs (39.09).

Frederik missede lige akurart, at komme op til frontgruppen efter svømning, men sad så pænt med i anden gruppe, hvor der desværre ikke var den store lyst til at arbejde. Frederik kom til skiftet sammen med denne gruppe og løb et hæderligt løb (41 min) i den for ham høje varme (27 grader i skyggen).
Alt i alt var det en motiverende og lærerig oplevelse for de to atleter samt de to  altmuligmænd (trænere, ledere, chauffører og cykelmekanikere) Jeroen og undertegnede.
Nu er det vist atter tid til en opdatering. Ugen efter VM i lang du deltog jeg i Fredericia Team Race sammen med Finn Roy og Ole Nikolajsen. Vi gamle mænd fik vist at vi endnu ikke er helt færdige i det det lykkedes os ,at opnå en placering som nr.3 ud af de 39 startende hold. Det var faktisk en ret hård konkurrence og min venstre lægmuskel har været ret smadret lige siden. Dette medførte at DM sprint blev en blandet fornøjelse. Min egen præstation er ikke værd at skrive om. Til gengæld viste mange af klubbens medlemmer rigtig god form i kraft af en stor medalje høst. I elitefeltet vandt Torbjørn en suveræn sejr og den kommende komet Frederik Seistrup blev nr. 9. Lars Schmidt vandt guld i  juniorklassen og sammen vandt de tre bronze i holdsprint dagen efter kun 14 sek fra guldet. Andreas S. Andersen viste også rigtig gode takter da han vandt klassen 14-15 år hele tre min foran nr.2.

29.05.2006 

I går deltog jeg i VM på lang duathlon 15,6 km løb-90 km cykling og 7,5 km løb. Konkurrencen blev afviklet på hjemmebane og det var den eneste grund til ,at jeg deltog med den begrænsede langdistance form, som jeg har for tiden. Vejret viste sig fra sin værste side, med meget hård tiltagende vind og kraftige regnbyger. Det dårlige vejr resulterede også i mange punkteringer blandt deltagerne. Forkert påklædning var nok også en forklaring på flere DNF (did not finish). Jeg formåede heldigvis at holde mig til de forudbestemte pulsværdier og gennemførte i 4 timer og 16 min hvilket rakte til en 12 plads i herre 40-44 år og en samlet placering som nr. 74.  Resultaterne kan ses på http://results.championchip.dk/itulive/front/index.php?e=225&t=www&l=us
Lige nu er min krop fuldstændig smadret og jeg kan tænke tilbage på det foredrag jeg holdt fornyeligt hos Autohuset Vestergaard omkring sundhed og motion i hverdagen. At deltage I lange konkurrencer er absolut ikke sundt!

07.05.2006 

Anden afdeling af vores protour blev afviklet i onsdags på følgende distance: 2,5 km løb-12 km cykling -2,5 løb-12 cykling og 2,5 km løb. En hård vind fra øst gjorde cykelturen til noget af en prøvelse. Mine nye Bontrager race lite aero hjul var heldigvis rigtig gode. Det kneb mere for mine ben og trætte krop at komme op i gear. Jerone vandt en suveræn sejr med ca.1 min og 40 sek. margen til Jesper der igen havde ca. 20 sek til mig. Jesper er virkelig godt løbende selvom jeg kørte fra ham på cykel blev jeg hentet hver gang på løb. I den samlede stilling deler vi alle tre nu førstepladsen med 16 point hver. resultaterne kan ses her: http://www.fredericiatriathlonteam.dk/default.asp?menu=Tri_Team&page=TeamCup

01.05.2006 

Første fællestræning efter Fredericia Triathlon Teams træningslejr ved Gardasøen blev gennemført med meget tunge ben for de flestes vedkommende. Træningslejren var henlagt til den sædvanlige campingplads ved Cisano. Vejret var virkeligt med os 20-25 grader og solskin det meste af tiden. Jeg fik testet ryggen på de mange hårde cykelpas i bjergene og formåede endda at blive nr.2 i årets bjergløb en 19 km samlet start fra Garda og op til Prada. Andy og jeg kørte væk fra feltet allerede efter 300 m og på den sidste rigtig hårde stigning fik Andy sat mig eftertrykkeligt på plads og kørte alene til mål. Der blev også tid til hygge og afslapning med familien samt en tur til forlystelsesparken Gardaland, hvor jeg endnu en gang fandt ud af at jeg ikke længere kan tåle at blive centrifugeret.

15.04.2006 

Her i skrivende stund sidder jeg  og forsøger at komme tll hægterne efter et hårdt træningspas med Michael Iversen. Michael havde været en tur forbi bjerggeden og Byrotten for at blive målt i Body Scanning systemet og efterfølgende få sin cykel optimalt indstillet. I den forbindelse havde vi aftalt at cykle en tur. Det viste sig hurtigt at Michael er gået meget frem på cyklen og da vi havde kørt 72 km bakketur var jeg meget træt til sidst. I onsdags vandt jeg ellers første afdeling af vores protour, en duathlon på følgende distance 4,15-24,5-4,15. Efter første løbetur lå jeg nr. 3 efter Jesper og Jerone der løb parløb foran. Efter cykelturen havde jeg heldigvis en komfortabel føring og kunne holde hjem. En stærkt løbende  Jesper blev nr. 2 foran Jerone (kørte på mtb med slikdæk!!). Resultater kan ses her: http://www.fredericiatriathlonteam.dk/default.asp?menu=Tri_Team&page=TeamCup

09.04.2006 

Siden sidst har jeg været ude som foredragsholder for Golf team Lillebælt. Hvor mit foredrag omhandlede ernæring i relation til træning og turnering. Det er et ret spændende talentudviklingsprojekt som de tre Golfklubber har gang i. Det går  fremad med min ryg og jeg deltog 1.4  i det lokale voldløb over 6 km arrangeret af Fredericia Kajakklub. Det blev til en femte plads 37 sek. efter vinderen Jerone Enevoldsen. Vi var 6 mand fra FTT på de første 7 pladser ,så klubben fik vist flaget. Nu skal min ryg så bare kunne tåle at ligge i tribøjlen inden VM i duathlon d.28.5. Michael Iversen fra Haderslev debuterede med en flot tredie plads i veteran i Jels duathlon.

11.03.2006 

Robert K. Andersen mange gange Dansk Mester på mellemdistance og i cross-løb vil nu til at prøve kræfter med duathlon sporten og i den forbindelse er Robert blevet testet i Løbeklinikken. Vi holder test resultaterne hemmelige ,men mon ikke den hurtigt løbende Robert relativt hurtigt kan gøre sig gældende på de korte distancer.. Billeder fra testen kan ses i fotoalbummet.

08.03.2006 

Min ryg er endelig i udtalt bedring og jeg har i mandags løbet 25 min roligt løb, så nu er optimismen på vej tilbage. I søndags blev Fredericia Extrememan afviklet i et forrygende flot vintervejr med sne, næsten vindstille og høj sol. Det blev til Fredericia sejre på begge de korte distancer hvor henholdsvis Mikkel Jensen og Jesper Jensen vandt 6,5 km. - og 13 km distancen. De var begge aldeles suveræne. Peter Andersen var første på 13 km i klassen over 40. Alt i alt flotte præstationer. Billeder fra løbet kan ses i fotoalbummet.

01.03.2006 

Siden sidst har der været afviklet junior kraftcentersamling, hvor det var lidt kikset, at jeg som arrangør ikke selv kunne deltage. Det var så godt at Jens Lunekilde også var tilstede. Min ryg er i bedring og jeg er nu ved at være lidt optimistisk m.h.t. den kommende sæson. Jeg har heldigvis kunnet få alle de ryg behandlinger der har været behov for i løbeklinikken. Nu er jeg dog ved at være temmelig træt af ikke at måtte sidde ned, men kun stå og ligge samt gå. I dag har jeg for første gang kunnet gå næsten helt almindeligt og det er en stor lettelse mentalt.

24.02.2006 

Det er nu atter blevet tid til en opdatering. Juniorkraftcenteret er kommet godt i gang og Junior landstræner Jens Lunekilde har allerede haft en god weekend samling for hele landet  i vores klubhus. I morgen afholder vi selv kraftcentersamling for Jylland og Fyn. Jeg har desværre pådraget mig en diskusprolaps i lænderegionen og kan derfor ikke selv deltage. Dette er specielt surt når solen skinner og jeg lige har købt en ny cross-cykel hos Bjerggeden og Byrotten. http://www.bjerggedenogbyrotten.dk/

Her var jeg i øvrigt den første der blev målt i hans nye Body- scanning system. Dette system er koblet til et software program der muliggør en komplet opmåling af den enkelte, således at cyklen kan indstilles helt optimalt i forhold til cykeltype, alder, køn og kropsproportioner. Testen er gratis ved køb af ny cykel ellers koster det 360 kr. at blive målt og få indstillet sin cykel. Dette er efter min mening godt givet ud, taget i betragtning den tid mange bruger på selv at indstille deres cykel med mere eller mindre held.

03.02.2006 

Siden sidst har der været afviklet generalforsamling i Fredericia Triathlon Team og her blev Andy og Jerone meget fortjent hædret med pokalerne for henholdsvis årets sportsnavn og årets klubmedlem. 
Løbeklinikken har allerede haft de første personer på testcyklen og det forventes at der skal laves mange flere test i den kommende periode. 

18.01.2006 

Jeg har sammen med løbeklinikken investeret i en ny ergometer testcykel .Så nu er der endnu bedre mulighed for at lave pålidelige test til bestemmelse af maksimal puls pulsgrænser og indirekte bestemmelse af maksimal iltoptagelse og kondital.

02.01.2006 

Det nye år er nu skudt i gang. Jeg kom ind fint ind i det nye år. Dagen startede med en  fælles løbetur på ca. 12 km i sne og is fra vores klubhus  efterfulgt af champagne og kransekage. Dette er ved at blive en fin tradition og vi var ca. 35 der mødte op på denne kolde og blæsende dag. Senere på dagen måtte jeg erkende at det kan være hårdt at holde fest, da jeg for første gang prøvede at gå "Arne" (Falde i søvn før gæsterne er gået). Dette har Arne fra bjerggedden og Byrotten ellers patent på. 

28.12.2005 

Året er nu så småt ved at være forbi, det har på mange måder været et spændende år og nu er det så tid til at kigge fremad. Fredericia Triatlon Team er nu fra  januar 2006 blevet juniorkraftcenter , dette kan forhåbentligt medvirke til at gøre træningsmiljøet i klubben endnu bedre, samt medvirke til at fastholde de unge i sporten. Derudover vil Fredericia-Middelfart tekniske gymnasium hvor jeg jo arbejder starte en triatlon linie http://www.fmts.dk/cms/site.asp?p=772 med start fra august 2006, mere information følger senere.

14.12.2005 

Siden sidst er tredje afdeling af Viking cup blevet afviklet. Det var en cross duatlon 3-15-3 i Randdal parken. Her havde Jerone fået sammensat en krævende rute der både bød på tekniske og fysiske udfordringer. Efter første løbetur stod det hurtigt klart af vinderen af racet ville blive enten Andy eller jeg. Andy trak det længste strå og kørte væk på den sidste af de fem cykel omgange på hans nye crosscykel. Herefter var løbet afgjort og Andy kunne til klubbens julefrokost om aftenen fejre sejren iført julemands kostyme. Resultaterne kan ses på: http://www.fredericiatriathlonteam.dk/fttsider/filer/viking3.htm  

24.11.2005 

Anden afdeling i Vikingcup 25 km MTB løb blev afviklet 12/11 på en meget mudret og hård rute i Hannerup skov. Allerede i starten af de 10 omgange der skulle køres var vi tre mand der fik stort hul til resten af de startende Andy, Jerone og jeg selv. Det stod derfor klart at vinderen skulle findes her. Jeg måtte desværre udgå med punktering og overlade dysten til Andy og Jerone. Andy fik vist at han er rigtig god på MTB og kørte en sikker første plads hjem.

Fra højre Boris, Jerone og Andy.

Siden sidst har vi også holdt træningssamling for elitegruppen og det blev til en ret hård weekend hvor nedenstående program blev afviklet:

Dato

Aktivitet

Tidspunkt

Bemærkninger

18/11

Test samt samtaler.

17.00-19.30

Vi starter med test på ergometer cykel (conconitest) og herefter kan man køre spinning. Ca. 19.30 spisning

19/11

Cykling 79 km med 4 x 6 min mellemzone  2½ min roligt mellem hver efterfulgt af 10 km løb i jævnt tempo på volden med alle bakker.

Foredrag af Boris

Vægttræning.


Bordtennisturnering

10.15 –14.00.


:
15.00

17.00-18.30.


20.00

Vi kører på MTB

 

Kost og træning samt ergogene kosttilskud.


Fælles spisning 19.00

20/11

Svømning.

Cykling 59 km MTB: Parløb 2 x Randsfjordruten 31,2 km. Køres i AT tempo.

8.30-10.00.

10.30

Fælles opvarmning vi kører en omgang samlet herefter inddeling i par evt. 3 personer. Fælles afrul.

 

 

13.00

Afslutning og evaluering  

04.11.2005 

Siden mit styrt har jeg døjet en del med mit venstre knæ, så det har været lidt svært at træne ordentligt. Fællestræningen i Fredericia Triatlon Team er ellers ved at komme godt i gang og der møder rigtig mange til træning hver gang. Hvis folk holder på vinteren igennem skal de nok komme i god form til sommer. I løbet af vinteren vil Jerone og jeg afvikle en vintercup: Vikingcup. Stævnerne er åbne for alle og nærmere information kan ses på: http://www.fredericiatriathlonteam.dk/default.asp?menu=Tri_Team&page=VikingCup her kan resultaterne fra første afdeling ligeledes ses.

13.10.2005 

DM i cross duatlon blev desværre ikke den store succes for mit vedkommende, da jeg styrtede og slog mig temmelig meget og derfor udgik af løbet. Det blev dog til flere gode placeringer for klubbens medlemmer: Michael G. vandt junior klassen i overlegen stil det samme gjorde Julie. Andreas S Andersen blev nr. 3 i junior og Andy og Peter B. blev henholdsvis nr.2 og nr. 4 i herre 30-35. Stort tillykke til dem !

29.09.2005 

Siden sidst er klubbens protour afsluttet. Jerone viste sig så ubeskeden at tage førstepladsen, Jesper Jensen blev nr. 2 og jeg selv fik en samlet tredie plads. Der har endvidere været afviklet DM i holdsprint hvor vores elitehold fik en flot femte plads. Junior holdet vandt guld og veteranholdet med undertegnede  fik en bronzemedalje. På lørdag afvikles det sidste DM i år, DM i crossduatlon, det bliver nok en hård omgang hvis ruten er ligeså mudret som sidst. Jeg glæder mig til at teste de ny hjul som Arne http://www.bjerggedenogbyrotten.dk har monteret på min MTB, så kan jeg jo bare håbe at de hårde intervaller bære frugt. 

01.09.2005 

Årets DM i sprint triatlon blev afviklet i Vejen d.28/8 på en dag med kraftig blæst. FTT opnåede mange gode resultater som kan ses på følgende link  http://www.fredericiatriathlonteam.dk/. I går blev syvende afdeling af vores Protour afviklet med en enkeltstart på 33,5 km 5 omgange omkring Munkebjerg og Golfbanen samlet 605 højdemeter. Jerone viste igen at han er i kanonform og kørte os alle sønder og sammen. Jeg selv fik vist at de gamle ben kan endnu da jeg opnåede en anden plads foran en stærkt kæmpende Andy. Resultaterne kan ses her:              http://www.fredericiatriathlonteam.dk/default.asp?menu=Tri_Team&page=TeamCup

17.08.2005 

Onsdag d 17/8 blev endnu en afdeling af protouren afviklet. Konkurrencen var et drafting race med ca. 600m svømning efterfulgt af (1,5 km løb+ 8 km cykling) x 3 samt 125 m svømning til sidst. Lars Smidt der havde taget turen herned fra Holstebro tog hurtigt teten under svømningen og fik således et komfortabelt forspring. Jerone og Jesper fik ham dog kørt ind igen. Under det intense race er skiftene (obligatorisk del af konkurrencen) af meget stor betydning hvilket mange fik at føle specielt Jesper der på den måde blev sat af førergruppen. Lars og Jerone kom samlet til mål inden sidste svømning og her var racet så afgjort i kraft af en hurtigt svømmende Lars. Jeg blev selv nr. 5 efter Dennis der lammetævede mig på de sidste 125 m svømning. Resultater kan ses på http://www.fredericiatriathlonteam.dk/default.asp?menu=Tri_Team&page=TeamCup

12.08.2005 

Siden sidst er både VM i lang tri (4-120-30) og Vikingman (Ironman) blevet afviklet, desværre kunne jeg ikke selv deltage i år, men et stort tillykke herfra til Jesper Jensen, Dennis Jespersen samt Peter Andersen der alle tre kørte VM i agegroup. Alle tre kørte under 7 timer og Peter Andersen kunne som den hurtigste af de tre vise at alder (39 år) og erfaring er vigtigt på lang distance. Jesper Jensen sikrede sig sit første danske mesterskab i klassen 20-24 år.
Jerone Enevoldsen udgik desværre efter 10 km løb på Vikingman, på dette tidspunkt lå han på en flot anden plads. Selv har jeg deltaget i to race siden sidst ,vores klubmesterskab hvor det blev til en fjerde plads i et spændende løb hvor de fire første kom i mål inden for to min. Et par dage efter deltog jeg i Odense aquatlon hvor en ny våddragt viste sig at være en rigtig god investering, da min svømning blev forbedret med ca. 3 min på 800 m! Her blev det til en samlet 5 plads og en anden plads i veteran hvilket sikrede den endelige sejr i østjysk-fynsk cup.

29.07.2005 

Der er nu atter blevet tid til en opdatering siden sidst har jeg været tre uger på Korsika (billeder fra Skønhedens Ø kan ses i fotoalbummet). De første 9 dage tilbragte vi sammen med en stor del af Fredericia Tri Team på en camping plads tæt ved Propiano, da både Finn Roy, Jan Søe og Ole Nikolajsen samt familier også havde valgt at bruge ferien samme sted ,det samme havde to andre par venner. Da alle havde børn med var vi faktisk en stor flok og alle havde således "legekammerater". Vi fik da også løbet og cyklet nogle fine ture i varmen , Jan der som den eneste af os skal køre jernmand d. 6/8 var tvunget til at træne lidt ekstra. Det var faktisk helt rart kun at træne et par timer om dagen og ellers bruge tiden på at snorkeldykke og slappe af. Den sidste del af ferien brugte vi noget nordligere ved Algajola, hvor vi boede direkte på stranden og hvor der var mulighed for at følge Tour de France på fjernsynet i den lille bar. Nu vel tilbage i DK må jeg efter de første par fællestræninger sande at formen ikke er i top. På den første cykeltur gik jeg fuldstændig kold efter ca.80 km og måtte lide den tort at blive sat på samtlige bakker. Det bliver forhåbentlig bedre i nær fremtid.

24.06.2005 

Der er nu atter blevet tid til en opdatering siden sidst har jeg atter haft temmelig travlt . Det er dog blevet til et par konkurrencer siden sidst. Lørdag d.18/6 vandt  Jerone og jeg  fredericia ultrastafet 10 x 5,5 km i en tid omkring 3.29 time. Vi løb som team løbeklinikken og fik på den måde profileret klinikken og Lars Rud vores uvurderlige sponsor, der bistod med massage og moralsk opbakning undervejs. Ruten var henlagt til Fredericia Vold samt strand og by, der var således tale om en afvekslende men hård løberute. Undertegnede måtte sande at man kan nå at blive temmelig stiv i benene på de ca. 20 min pause mellem hver tur specielt til sidst. Resultater og billeder kan ses på http://www.fak63.dk/ultra/ . Onsdag d.22/6 var der 4.afdeling af vores protour, på distancen 500-26,5- 5,5 , her viste jerone stor styrke og kørte os alle sønder og sammen i dette første drafting race. Undertegnede kom ikke med op af vandet og måtte køre alene hele vejen og tage til takke med en placering som nr. 5. Det kan være at jeg skal til at svømmetræne mere end en gang om ugen.

07.06.2005 

Der er nu atter blevet tid til en opdatering siden sidst har jeg haft temmelig travlt og træningen er ikke blevet helt som planlagt men nok om det. Jesper Jensen fik endelig skovlen under Jerone ved sidste afdeling af klubcuppen  d. 1/2 hvor han vandt med en margen på 1sek. I søndags deltog Dennis og jeg selv i Middelfat Stjerneløb 11,2 km crossløb og det blev til henholdsvis en syvende plads til Dennis og en fjerde plads til den trætte træner der lige formåede at løbe under de 40 min (jeg har ømme ben endnu, sådan går det når man løber over evne.) Resultaterne kan ses på http://www.middelfartmotionsklub.dk/

11.05.2005 

Fredericia duatlon 3-12-3-12-3 blev afviklet på en blæsende onsdag d.4/5 omkring Fredericia Hallen. Der blev lagt hårdt fra land på første løbetur og specielt udenbys folkene med Jesper fra Horsens i spidsen løb godt til. Han var da også første ude på cyklen men efter 4 km blev han passeret af trekløveret fra FTT (Jerone, Boris og Jesper). Jerone var stærkt kørende i den skrappe vind og kørte en sikker sejr hjem fulgt af Jesper Jensen og en træt træner (undertegnede). Jesper fra Horsens valgte at udgå på anden cykeltur. Resultater kan ses her:http://www.fredericiatriathlonteam.dk/fttsider/filer/sommercup25.htm

02.05.2005 

Så er jeg hjemme igen fra træningslejren med FTT ved Gardasøen. Vi boede i mobilhomes på camping Cinsano ved Bardolino. De første par dage regnede det en hel del, hvilket gjorde træning temmelig farlig, vi havde da også nogle styrt på de regnvåde veje. Tirsdag klarede vejret op og blev dejlig varmt hvilket gjorde familieturen til Gardaland til en varm oplevelse. Onsdag var dagen for bjergenkeltstarten op til Prada en 19 km opkørsel. Der var virkelig lagt op til en hård dyst de enkelte konkurrenter imellem og i FTT tæller det næsten lige så meget som et VM! Jeg startede midt i feltet og fyrede den af for at beholde den prikkede bjergtrøje, jeg gik desværre kold og måtte nøjes med tredie pladsen og pænt afleverer trøjen til Peter Bang.
I uge 7 blev der afviklet flere gode træningssamlinger for elitegruppen, så nu er er vi snart ved, at være klar til de første konkurrencer.

12.02.2005

Boris vinder Fredericia Atletiklubs crossløb på 10,6 km i 42.36 min. 3 min foran Keld Bording fra FAK.63. Det blev samtidig til samlet sejr i cuppen. Løbet blev afviklet under årets første snestorm og ruten var meget tung og glat. 

15.1.2005 

Boris vinder Fredericia Atletiklubs crossløb på 8,5 km i 32.52 min. foran Jesper Jensen i 33.18 min. Jerone Enevoldsen blev nr. 4 i en tid omkring de 35 min og er således på vej tilbage efter hans knæskade. Ruten var en kuperet meget mudret rundstrækning med væltede træer der skulle gennemløbes fire gange.

.11.12.2004

Boris vinder Fredericia Atletiklubs julecrossløb på 6,1 km i 21.42 min.

.31.12.2004

Kasper Kjær og Jesper Jensen fra FTT vinder Fredericia Kajak klub's nytårsløb på henholdsvis 10,8 km og 5 km.

 

10 Marts 2002

Der blev i dag søndag, afviklet det første Danske mesterskab i Cross Duathlon. Mesterskabet blev afviklet i Hareskoven ved København
Fredericia Triathlon Teams nye mand Allan Monsson sikrede sig i dag det danske mesterskab i Cross Duathlon, på distancen  3 km. Løb - 10 km. Mountain bike - 3 km. Løb - 10 km. Mountain - 3 km. Løb.
Mesterskabet var Allan Monssons første optræden for sin nye klub og man må sige at han lavede en fantastisk flot præstation.
Forhåndsfavorit til mesterskabet var Thorbjørn Sindballe fra Tri 4, Brønshøj med han kunne ikke følge Allan Monssons meget stærke kørsel på Mountain Bike. Thorbjørn Sindballe udgik senere med defekt.

Sølv til holdet

Med til DM var også Rasmus Hylander og Boris Bjulver. Boris Bjulver er til daglig træner for elitegruppen i Fredericia Triathlon Team, med på grund af afbud fra Jerone Enevoldsen og Carsten Uldal Andersen måtte han selv stille op i senior klassen, for at FTTs hold kunne deltage (et hold består af de tre første fra hver klub.Boris Bjulver kørte ligesom Allan Monsson et rigtigt godt løb og sluttede på et flot 10 plads i tiden 1.27.16
Også Rasmus Hylander kom rigtig godt fra start på årets sæson. Rasmus Hylander sluttede på en meget imponerende 8. plads i tiden 1:24:41.
Tilsammen rakte de 3 tider til en samlede 2. plads i hold konkurrencen.
Den bedste seniorhold placering nogensinde til Fredericia Triathlon Team.
Tri 4, Brønshøj vandt holdguldet.

Resultater herrer senior  

Allan Månsson

Fredericia Triathlon Team

1.16.30

Kim Nielsen

Tri4

1.18.59

Kristian Uhd Jepsen 

Tri4 

1.21.54

Jens Gydesen

AaIG

1.22.39

Michael Krüger

Tri4

1.23.04

Tommy Nielsen

SMT-Silkeborg

1.24.13

Michael Elmshøj

Tri4

1.24.28

Rasmus Hylander

Fredericia Triathlon Team

1.24.41

Michael Mynster-Nielsen

Triathleten

1.26.00

Boris Bjulver

Fredericia Triathlon Team

1.27.16

For yderlige information kontakt: Ole Nikolajsen: 4014 7943

 

 
Fredericia Triathlon Teams elitegruppe har taget hul på sæsonen 2003.  
Søndag d.2/3 deltog to af Fredericia Triatlon Teams elitegruppe i Odense crossduathlon. Konkurrencen blev afviklet på den rute, der skal danne rammerne om DM i crossduathlon 2004. Peter Nielsen havde sin debut for klubben og kørte en flot 7. plads hjem i sin første duathlon konkurrence, Boris Bjulver (kørende træner for elitegruppen) blev nr.4 . Konkurrencen blev vundet af Simon Jensen fra OTK foran Ole Stougaard ligeledes OTK .
Distancen var følgende 3 km løb, 10 km cykling , 3 km løb, 10 km cykling og 3 km løb Konkurrencen blev afviklet på en kuperet rute omkring Stavris å .Nedenstående graf viser højdekurven for konkurrencen samt pulsen for Boris Bjulver.
 
DM i crossduathlon.  
Søndag d.16/3 stillede elitegruppen til start ved dette års første DM. Vi havde følgende atleter til start: Allan Månsson, Stig Brahe, Peter Bang , Peter Nielsen, Dennis Jespersen og undertegnede Boris Bjulver. Der var på forhånd store forventninger til gruppen, da vi gerne skulle have holdmedaljer med hjem og også gerne en individuel medalje,da Allan jo var forsvarende mester fra sidste år.
Uheldene begyndte allerede 15 min før start da Stigs ene pedal knækkede, nu var gode råd dyre, men heldigvis hjalp Finn Postma os. Vi lånte hans cykel som blev overdraget til Peter Nielsen der afleverede sin egen til Stig. Da starten gik blev der virkelig lagt fra land vi skulle løbe 2x ca. 1500 m på en fin hård crossrute, mange lagde meget hårdt ud og måtte så senere betale en høj pris. Allan , Stig og Peter Bang lå fint med fremme efter første løb undertegnede, Peter N og Dennis lå lidt længere tilbage. Et uheld kommer sjældent alene som man siger, Allan måtte udgå med defekt bagskifter og undertegnede styrtede på den teknisk svære rute under en overhaling af motionsfolk og fik banket en pedal ind i højreachillesene.
Vi fik dog et hold igennem og fik føgende placeringer i eliteklassen: Stig nr.9 ,Peter Bang nr. 10 , Boris nr. 12, Peter N. nr.14 og Dennis der var i store problemer figtede sig flot hjem som vores sidste mand og forhåbentligt en del erfaringer rigere.
Holdet blev tildelt bronze, det viste sig senere at være en beklagelig fejl fra arrangørernes side så medaljerne var kun til lån.
Vi kommer dog forhåbentligt stærkt igen til DM i duathlon d. 27/4.

Boris Bjulver

Fredericia Triathlon Teams elitegruppe sponsoreres af løbeklinikken. Dette muliggør hurtig behandling og forebyggelse af skader.

 

Medlemmer af Fredericia Triathlon Teams Elitegruppe
Elitegruppen har for sæsonen 2005 følgende medlemmer:

Jerone Enevoldsen
Peter Nielsen
Stig Brahe 
Thorbjørn Sindballe 
Peter Bang Christensen
Boris Bjulver. (Kørende træner)
Lisbeth Kristensen
Dennis Jespersen
Jesper Jensen

Observations gruppe:

Casper kjær?
Julie Kristensen
Sportschef : Ole Nikolajsen.
26/9 - 2004 -Berlin Marathon
Finn Bialaska Jensen kom godt igennem hans debut på distancen og har nu fået mod på mere!

  

17/10 - 2004 - Hawaii Ironman
Thorbjørn Sindballe nr.5 og Lisbeth Kristensen nr.7 . Suveræne præstationer!
1/11 5 km test på crossruten i Madsby.
Der blev løbet godt til på den kuperede og mudrede rute og Jesper Jensen vores nye mand i observationsgruppen viste gode takter ved at løbe dagens hurtigste tid. Se resultater her: http://www.stylesofdenmark.dk/loebetest.htm

Adventureløb

Extrem bike and run.  

Tidlig morgen lørdag d. 24/11 var vi seks atleter fra Fredericia Tri Team der drog mod øst for at deltage i konkurrencen Extrem Bike and Run afholdt i omegnen af  den gamle vikingeby Roskilde.
Konkurrencen skulle gennemføres som en par konkurrence og vi var således tre hold:
Team Bjerggeden og Byrotten 1 (Rasmus Hylander og Karsten U Andersen).
Team Bjerggeden og Byrotten 2 (Peter Hermann og Michael Junker).
Team http://www.loebeklinikken.dk/ (Jerone Enevoldsen og Boris Bjulver).
Efter en hyggelig køretur  (Team Bjerggeden og Byrotten 1 og  Team http://www.loebeklinikken.dk/) med  Loebeklinikkens bus ,kørt af vores mentale støtte og hjælper Kim Rud , ankom vi til Roskilde Amts Gymnasium hvor der var indtjek. Der var tilmeldt 47 hold men kun ca. 35 hold stillede til start.

Selve konkurrencen var et såkaldt adventure løb, hvor deltagerne ved forskellige tjekpunkter udsættes for forskellige fysiske prøvelser, der ikke er kendt i forvejen. Selve racet bestod af fire etaper over to dage: Første etape skulle være ca. 70 km mtb orientering og anden etape var ca. 20 km O-løb herefter var der tvunget overnatning i en skov. Tredje etape var ca. 20 km O-løb og sidste etape var ca. 70 km mtb orientering. Undervejs skulle alle hold være selvforsynende med alt undtagen vand. Dette betød at man under hele konkurrencen skulle slæbe alt sit udstyr for Team http://www.loebeklinikken.dk/ var det ca. 10 kilo i hver rygsæk.
Inden starten var vi fulde af fortrøstning til ,at der ikke kunne være tale om særlig svær orientering, så vi måtte da være oplagte emner til en top placering. Vi blev dog klogere undervejs!!

Selve starten forgik ved Roskilde havn hvor vi alle blev bedt om at følge en cyklende official til fods. Både Jerone og undertegnede skulle i den grad tisse, men vi måtte pænt lunte efter den spurtende flok (Folk får en sjov løbestil i cykelsko med rygsæk på!) efter ca. 1500 m kom vi tilbage til cyklerne og fik udleveret vores kort. Vi skulle dog først lade vandet inden vi kunne begive os afsted på første etape. Da vi endelig kom af sted efter at have hentet det tabte kort (Ups Jerone!), lå vi ret langt tilbage i feltet. Efter ca. 5 km fik vi kontakt til Peter og Michael og indgik et konstruktivt samarbejde med dem.

Ved post 10 efter ca. 45 km lå vi nu nr. 5 og 6 med få minutter til de førende. Vi valgte at satse, med det resultat at vi kørte ud af kortet, hvilket Rasmus og Karsten også havde gjort vi hentede dem nemlig i en lille ukendt flække. De havde ført løbet men Karsten var styrtet og havde ekset sit forhjul (Det sker jo,når man kører over evne !!). Nu var vi samlet alle seks og i starten fulde af fortrøstninger til gode placeringer.  Det vidste sig dog at vi tilsyneladende havde valgt en temmelig lang ”genvej”til næste post (en omvej på 12 km.).

Vi arbejdede godt sammen gennem de næste poster indtil Karsten og Rasmus speedede tempoet op og kørte fra os. De blev dog hentet kort før post 15 (pga. punktering). Ved denne post skulle alle deltagerne passere en bred kløft (Ca. 25 m) ved at trække sig over kløften i et udspændt reb hængende i en  klatresele med en karabinhage fastgjort til rebet som glider. Det var faktisk temmelig hårdt at trække sig over med rygsæk og cykel, da det sidste stykke gik lidt opad. Det resulterede også i en del ventetid da ikke alle hold var lige hurtige. Da tiden ikke blev stoppet ved dette tjekpunkt var det faktisk ret stressende at stå og vente i kø ved det ene reb i 20 min ,mens andre deltagere passerede det andet reb i en lind strøm. Karsten og Rasmus passerede os her selvom de ankom ca. 5 min efter os.

Ved post 16 var der skifte til O-løb, man skulle dog lige klatre lidt i reb igen, hvilket Jerone var en anelse gnaven over. Kort efter var det min egen tur til at være i krise da en begyndede seneskedehindebetændelse i den sene der fører foden opad gjorde mere og mere ondt. Dette medvirkede til at vi blev hentet af Peter og Michael der var kommet lidt bagud ved rebaktiviteterne.

Vi slog nu endnu engang pjalterne sammen og fulgtes ad resten af O-løbet. Det vidste sig at være både hyggeligt og praktisk da det er bedre at være fire til at finde posterne end to, specielt når det er mørkt. Efter et par bommerter nåede vi alle fire i mål (7 timer og 23  min som nr.8 og 9 ) og kunne nu få varmet kroppen ved et stort dejligt lejrbål sammen med de andre deltagere. Da teltene var rejst kunne vi glæde os til en alternativ julefrokost bestående af frysetørret mad faktisk hele to retter: nasi goreng og chili con carne. Til dessert fik vi dejlige energibarer fra high five. Jerone og undertegnede sluttede festmåltidet med en ceres royal til at sove på.

Søndag morgen 5.30 blev jeg vækket af Rasmus og Karsten der var virkeligt tændte til de sidste etaper, hvor de skulle forsøge at forbedre deres 5 plads. Min fod var nu meget hævet og det var faktisk temmelig svært at gå på den. Men efter en dunk morgenkaffe og nogle energibarer var jeg klar til start. Jerone havde en mindre krise og ville ikke ud af soveposen, da han fandme ikke gad at cykle i regnvejr. Efter ”lidt” gruppepres kom vi alligevel til start og lagde forsigtigt ud på løbet ved at gå de første par minutter indtil Peter og Michael nåede op til os. Vi løb nu stille og roligt til de forskellige poster, indtil min fod halvvejs ikke ville mere. Jeg besluttede mig for at udgå, men slog alligevel til da Jerone foreslog at vi byttede sko. Han fik mine Salamon ekstrem løbestøvler og jeg fik hans Sauconi løbesko. Nu kunne jeg pludselig løbe igen da trykket på senen nu var væk (det gjorde dog stadig helvedes ondt!).

På vej til post 10 blev vi temmelig overraskede da vi mødte Rasmus og Karsten på vej til post 9, de så ikke glade ud. De hentede os ved rebaktiviteterne efter post 13 og så var vi alle seks samlet igen. Dette varede ved indtil afslutningen af O-løbet, hvor Rasmus og Karsten igen smuttede fra os lige før rebklatringen. Efter løbet var det dejligt at komme på cyklen igen, nu skulle vi bare i mål. Der var dog lige en tovbane der skulle passeres to gange ved en post inden vi kunne få rigtig gang i cyklerne.

Cykelturen gik faktisk ret godt vi bommede faktisk næsten ikke, vi fandt bare en flottere vej til en enkelt post. Da vi var på vej væk fra denne post mødte vi Rasmus og Karsten på vej til den. Deres ansigtsudtryk var virkelig en fornøjelse at se på. Herefter speedede vi tempoet op og kørte meget strærkt frem til den anden sidste post,for at konstatere (efter 20 min ) at vi ikke kunne finde den (den var der faktisk slet ikke). De sidste km. til mål blev gennemført i et mere moderat tempo, da gejsten var forsvundet. Vi kom i mål efter 6 timer og 45 min ca. en halv time før Karsten og Rasmus, der dagen før var foran os med ca samme tidsmargen.

Holdenes endelige placeringer blev som følger :
Team Bjerggeden og Byrotten 1 (hold nr.6) (Rasmus Hylander og Karsten U Andersen). Nr.6
14 timer og 8 min.
Team Bjerggeden og Byrotten 2(hold nr.29) (Peter Hermann og Michael Junker). Nr .4 (fejl! Den rigtige placering er nr.7 eller nr.8, de har fået foræret ca 40 min, da Peter brokkede sig over den manglende post)
14 timer og 18/19 min.
Team http://www.loebeklinikken.dk/  (hold nr.7) (Jerone Enevoldsen og Boris Bjulver). Nr.7
14 timer og 18 min.

Det skal lige nævnes at vi alle blev slået af to mix-hold! De piger der deltager i denne form for konkurrencer er bare seje!
Konkurrencen blev vundet af Team friluftslageret i 12.00 timer.
Mix-klassen blev vundet af Team søam i 12 timer og 46 min.
Dame-klassen blev vundet af Adventure sport girls i 19 timer og 4 min.
Sidste hold var i mål efter 23 timer og 50 min.


Alt i alt var det en spændende og anderledes konkurrence, hvor der blev stillet krav til andet end fysisk form. Konkurrencen bar dog lidt præg af for mange tilfældigheder fra arrangørernes side (f.eks. poster kun bestående af en klippetang, gamle O-kort og manglende tidsgodtgørelse ved tovbanen samt tilsyneladende manglende indgreb overfor hold der efterlod udstyr ved cyklerne under O-løbet) . Dette bliver sandsynligvis rettet til næste gang , hvor jeg ser frem til at deltage igen, når Kim Rud har givet os lidt vejledning i O-løbets svære kunst. Men alt i alt skal de have tak for et godt arrangement . Jeg vil nu slutte denne beretning med en stor tak til vores sponsor Loebeklinikken og  vores chauffør samt mentale støtte Kim Rud.

Boris Bjulver. 

 

Pressemeddelelse:
ExtremTeam Bjerggeden og Byrotten blev nr. 2 i Team Race 2002

Holdet der  består af atleter fra Fredericia Triathlon Teams Eliteafdeling: Karsten U. Andersen, Rasmus Hylander, Jerone Enevoldsen og træner Boris Bjulver. Blev nr. 2 i Team Race 2002 i tiden 12 timer og 42 min. Konkurrencen blev vundet af Team Peak Performance i 12 timer og 8 min.Bagerst  fra venstre Karsten og  Rasmus . Siddende fra venstre Boris og JeroneKonkurrencen var et 24 timers adventure race over ca. 170 km , hvor der var flere forskellige elementer så som løb (ca.53 km), mountain bike cykling (115 km), rebaktiviteter ( bla.rappeling fra 43 m høj kornsilo) , militær forhindringsbane, vandaktiviteter:  tømmerflådebygning /sejlads (5 km på Skjern Å i modvind) samt gummibåds sejlads på slalombane og gokartkørsel på crossbane . Hele konkurrencen afvikles som Orienterings-løb. Under konkurrencen skulle holdet være selvforsynende og den samlede vægt af rygsækkene skulle ved start være på 40 kg og minimum 36 kg ved målgang. Rygsækkene skulle medbringes hele vejen.

Allerede fra start var Extrem Team Bjeggeden  og Byrotten i front sammen med Team Peak Performance. Efter ca. tre en halv time skulle der bygges en tømmerflåde der skulle bringe holdet 5 km op af Skjern Å. Her viste Team Peak Performance at de er at proffesionelt hold med stor erfaring, i det de hurtigt fik bygget deres flåde og forsvandt op af Åen. Extrem Team Bjeggeden  og Byrotten måtte sande ,at det faktisk er temmelig svært at bygge en god flåde, for halvejs faldt flåden fra hinanden og holdet måtte en tur i den ikke alt for varme å. Holdet fik dog samlet flåden igen, men havde selvfølgelig mistet værdifuld tid som de ikke formåede at hente igen.

De to hold skilte sig klart ud fra de andre hold i herreklassen og Team Livgarden var således i mål tre timer efter Extrem Team Bjeggeden  og Byrotten.

Alt i alt var det en spændende og lærerig konkurrence og holdet ser frem til at deltage i konkurrencen næste år igen.