Nyheder

08.11.2013

Nu er der igen gået lang tid siden sidste opdatering. I den forudgående periode er der sket en hel del. DM stævnerne i triatlon er afsluttede og de unge har gjort det rigtig fint. Alberte gjorde rent bord og vandt det hele i hendes klasse og blev en samlet nr.3 i senior elite og nr. 3 for hold sammen med de øvrige piger fra klubben. Jacob vandt også guld i sin klasse, Mikkel fik sølv og Emil gennemførte desværre ikke grundet en forstuvet fod, men fik dog sammen med de øvrige drenge og Andreas Schilling bronze for hold i herre eliteklassen. Andreas Schilling har desværre også været skadet stort set hele sæsonen grundet et styrt.
I skrivende stund er Jacob, Mikkel og Alberte udtaget til ungdomslandholdet, men mon ikke også Emil kommer med, når han er ovre sin skade.
Jeg selv har fået kørt og løbet en del konkurrencer henover sommeren, hvor jeg bl.a. har kørt to ½ ironman stævner, henholdsvis i Århus og i Fredericia. Det sidste stævne gik klart bedst med en samlet 10 plads og sejr i veteran klassen (gamle mænd på nye cykler). Stævnet i Århus var generelt en lidt dårlig oplevelse, to punkteringer på den meget grusede rute.
Vi har i Triatlonklubben netop fået nye lokaler i Fredericia Idrætscenter således at vi nu kan samle alle træningsaktiviteter der. Vi deler lokaler med løbeklubben så mon ikke begge klubber kan få gavn af dette i forhold til træning og andre aktiviteter.

10.05.2013

Nu er der gået næsten et år siden sidste opdatering. I den periode er der træningsmæssigt blevet gået til stålet i ungdoms/junior truppen i triatlonklubben. De unge har opnået mange fine resultater og i skrivende stund fører Fredericia Triathlon Team suverænt holdkonkurrencen i DM serien. Dette blev opnået ved følgende placeringer: Andreas sejr i herre elite, Emil samlet nr. 6 (vinder ungdom B), Mikkel nr. 8 (2 plads i junior). Ved samme stævne vandt Jacob ungdom A, det samme gjorde Alberte som også blev nr.2 i Dame elite.
Det bliver spændende at følge de unge i de kommende stævner, hvor jeg er overbevist om at de nok skal gøre det rigtig godt.
Jeg selv panik træner i øjeblikket frem mod Arhus Challenge ½ ironman, det er rigtig dumt ikke at cykle - og svømme træne stort set hele vinteren. En undskyldning for dette har været vinterens dårlige vejr (eller bunder det i manglende motivation?).

23.06.2012

Siden sidste opdatering for meget længe siden er der sket en hel del. Vores ungdoms-Junior afdeling i FTT er blevet sponsoreret af Newton Running . Newton Running fremstiller sko specielt designet til mellemfod/forfods-løb hvilket passer fint i tråd med vores træning af de unge.
Stævnesæsonen i dansk triatlon for alvor sat i gang. Fredericia Triathlon Teams unge atleter har ligesom de foregående år alle præsteret på højt niveau. At den lange vinters mange træningstimer og de unge atleters store flid bærer frugt er konkurrence sæsonen 2012 et tydeligt bevis for. 
Andreas vandt hans første senior mesterskab ved DM i duatlon hvor han på fornem vis spurtbesejrede Mads Vittrup. Mikkel Jensen og lillebror Jacob samt Alberte vandt guld i samme konkurrence. Frederikke Albertes storesøster fik en fornem sølvmedalje og Christoffer Sohl blev en flot nr. 4 i et meget stærkt besat junior felt.

Ved DM sprint triatlon enkeltstart (750 m svømning-23,5 km cykling -5 km løb) vandt  Alberte og Jacob  guld i ungdomsklassen 14-15 år. Mikkel vandt guld i 16-17 års klassen og blev nr. 7 samlet i herre elite hvor Andreas Schilling blev nr.5 i elitefeltet (guld i U23) med dagens suverænt hurtigste løbetid. Til sammen vandt de tre unge Bronze for hold en suveræn præstation deres unge alder taget i betragtning (gennemsnits alder på 17).
Emil Deuleran har desværre været skadet hele foråret men kommer stærkt tilbage til næste sæson. I den foregående weekend holdt vi i FTT vores årlige træningslejr for ungdom og junior triatleter fra hele landet. Det var som sædvanlig en fornøjelse at træne med de unge højt motiverede atleter. Niveauet er virkelig højt og det lover godt for dansk triatlon i fremtiden. Jeg selv var fuldstændig smadret ,efter at have trænet med de unge en hel weekend. Genoptræningen efter min operation er faktisk gået forrygende og jeg har ikke haft problemer med kramper siden. Jeg løb faktisk Hamborg Marathon efter 7 ugers træning og kom fint igennem på 3.10 time. Det var dog ret hårdt til sidst og jeg har været temmelig træt i kroppen i lang tid efter.

13.02.2012

Så er det blevet 2012 og tiden er fløjet af sted. Jeg har nu arbejdet på Fredericia Gymnasium i et ½ år og er rigtig glad for min nye arbejdsplads. 
Det er nu en måned siden at jeg blev opereret og jeg er i fuld gang med genoptræningen som faktisk går ret godt. I lørdags deltog jeg således sammen med Mikkel i fjerde afdeling af den lokale Paris-Roubaix cup (køres på MTB eller cross cykel). Der blev givet gas fra start og den gamle træner var mange gange maksimalt presset, men fik alligevel sat den unge stjerne på plads i spurten. Det skal lige nævnes at Mikkel netop er hjemvendt fra 14 dages træningslejr på Playitas, som jo nok sidder lidt i kroppen endnu. Vi blev henholdsvis nr. 4 og 5 i MTB gruppen.
Mikkel er lige blevet kåret som årets mandlige idrætstalent i Fredericia Kommune, hvilket er utrolig flot når man tager den samlede talentmasse i betragtning. Andreas Schilling har tidligere vundet samme pris. Alberte var nomineret til den kvindelige pris ,som dog fuldt fortjent gik til Stine Quorning fra Fredericia Sejlklub. Ved samme overrækkelse var der kåring af danske mestre, hvor Fredericia Triatlon Team var rigt repræsenteret på trods af, at både Mikkel, Emil og Andreas var på træningslejr. 
Nedenstående billede viser fra venstre: Jacob, Michael, Alberte, Frederik, Kenneth og Boris og yderst til højre borgmester Thomas Banke.
 
Både Alberte og Jacob Jensen har kvalificeret sig til DM inde på 3000 m ved at løbe følgende finde tider 10.22  og 9.56. Det bliver spændende at se hvor langt de kan gå d.4/3.

19.12.2011

Så nærmer julen sig med hastige skridt. Siden sidste opdatering er der sket en hel del. I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter har vi lige optaget 9 nye talenter, således at vi nu er oppe på 40 talenter i centeret. Blandt de 9 har vi fået tre med fra Fredericia Triathlon Team, Alberte Kjær Pedersen, Jacob Jensen og Christoffer Sohl. I centeret har vi lige afsluttet et fint yoga forløb, hvor en meget kompetent og veloplagt Lotte Dohn Rix har introduceret de unge til yogaen og de mange muligheder som den indeholder. Vi har også haft besøg af en meget vidende Thue Kvorning (sportsfysiolog og fysisk træner i Team Danmark). Thue holdt oplæg og workshop omkring emnet styrketræning af børn og unge. Han fik på bedste vis aflivet mange af de myter der eksisterer omkring dette emne.
Her på det sidste har der også været rig mulighed for, at følge et af vores tidligere talenter i centeret Louise Burgaard på fjernsynet under VM i håndbold. Det har været en fornøjelse at se hende give den gas og gøre brug af en formidabel fysisk form. Hun er godt på vej til at blive en stor dansk håndbold stjerne.
Jeg selv har lige fået scannet mine lægmuskler og kan nu se frem til en operation i venstre ben, hvor en fejl i blodforsyningen giver anledning til de mange kramper, som jeg har døjet med i de sidste 3 år.
Foråret skal så endnu en gang bruges til genoptræning, hvilket jeg efterhånden er blevet ret god til :-)

22.10.2011

Nu er der gået utroligt lang tid siden sidste opdatering. Siden sidst har jeg skiftet arbejde og er nu ansat på Fredericia Gymnasium, hvilket jeg er utroligt glad for. Efter 18 år på HTX var det vist også tid til at prøve noget nyt. Det er faktisk ret sjovt at være ansat som lærer, der hvor de fleste af de unge fra Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter er i gang med deres ungdoms uddannelse.

Andreas Schilling er flyttet til Farum for at træne og studerer på DTU og er nu en fast del af det danske triatlon landshold, det betyder også ,at vores langvarige samarbejde er afsluttet. Andreas er nu under vingerne på landstræner Michael Krüger, som er en meget kompetent træner, der forhåbentligt kan løfte ham endnu et niveau. Andreas stiller heldigvis stadig til start for Fredericia triatlon team. Det bliver rigtigt spændende ,at følge ham de næste par år og jeg krydser fingre for, at han når sine mål.
Frederik Bøgebjerg er også flyttet udenbys for at studerer i Odense på SDU. Han stiller også forsat til start for klubben. Frederik har i år haft hans bedste sæson nogensinde og sluttede fornemt af som kaptajn for vores juniorhold ved DM for hold, hvor de unge atleter (Jacob Jensen, Kenneth Aaberg og Frederik) vandt guld i suveræn stil.
Netop som Andreas er afleveret til Landsholdet er der nye på spring. Mikkel, Emil og Alberte har alle et meget stort potentiale og vil forhåbentligt drive det vidt de kommende år. 
Jeg selv forsøger at holde skruen i vandet træningsmæssigt og har trods problemer med mine lægmuskler  lige vundet min klasse til DM i cross duatlon. Her vandt Emil guld i sin klasse og Mikkel fik sølv og hermed er deres sæson afsluttet for i år.

17.06.2011

Så er stævnesæsonen i dansk triatlon for alvor sat i gang. Fredericia triathlon Teams unge atleter har alle præsteret på højt niveau. At den lange vinters mange træningstimer og de unge atleters store flid bærer frugt er konkurrence sæsonen 2011 et tydeligt bevis for. 
Andreas tog revanche fra hans dnf ved DM i duatlon kort efter ved at vinde NM U23 og det åbne svenske mesterskab på OL distancen (1500 m svømning-40 km cykling- 10 km løb) i den fine tid på 1 time og 52 min. En meget fin præstation i hans første sæson som senior.

Ved DM sprint triatlon enkeltstart (750 m svømning-23,5 km cykling -5 km løb) vandt Emil Deuleran Hansen guld i ungdomsklassen 14-15 år. Her skal specielt nævnes hans meget fine løbetid som var dagens ottende bedste inklusiv elitefolkenes tider. Mikkel Jensen fik sølv med 13 sek. Til guldmedaljen og Frederik Bøgebjerg fik endnu en bronze medalje i junior klassen. Andreas Schilling fik bronze i elitefeltet med dagens suverænt hurtigste løbetid.

DM i triatlon på hjemmebane i Fredericia blev også yderst succesfuld for de unge atleter. Konkurrencen blev afviklet som draftrace med samlet start på svømningen (man må sidde på hjul under cyklingen). Der blev konkurreret på distancen 750 m svømning-20 km cykling og 5 km løb. De unge gjorde det rigtig godt og gav mange af de voksne elitetriatleter en hård kamp om placeringerne. Emil vandt endnu en guldmedalje til samlingen i 14-15 års klassen, Mikkel jensen vandt ligeledes guld i klassen 16-17 år og Frederik Bøgebjerg fik endnu en bronze medalje til samlingen i juniorklassen.
Andreas Schilling Andersen fik efter et spændende race en særdeles fornem sølv medalje i eliteklassen med dagens hurtigste løbetid, der dog ikke var hurtig nok til at fange vinderen den kommende danske OL kandidat Jens Toft fra tri4.
Alberte Kjær Pedersen som ikke var gammel nok til at deltage, stillede til start i kvindeduatlon konkurrencen (2,5 km løb-15 km cykling-2,5 km løb). Her viste hun sit store talent ved at gå i front fra start og holde placeringen hele vejen til en sikker sejr.

24.05.2011

Nu er der igen gået meget lang tid siden sidste opdatering. Andreas debut som senior blev til en fin 30 plads ud af de 80 startende ved Europacuppen i Portugal. Mikkel fik en tilsvarende placering ved hans første Europacup i juniorklassen. Begge præstationer er absolut acceptable.

 I uge 16 var vi ca. 140 personer på træningslejr ved Garda Søen. Turen er et fælles arrangement mellem Fredericia Triathlon Team og redericia Cykelklub. Jeg brugte ugen på at træne junior og ungdoms gruppen og fik i den forbindelse selv trænet en hel del med høj intensitet. Vejret var med os dernede og vi kunne lufte de vinterblege ben under de daglige træningspas.
Traditionen tro bød onsdagen på Prada bjergkonkurrencen, hvor der køres samlet start fra bunden af Garda til toppen ved Prada en distance på 19 km. Der blev givet gas lige fra start og løbet blev et rent udskilningsløb hvor Frederik Seistrup tidligere FTT mand viste sig som den stærkeste og vandt i ny rekord tid lige lige under 49 min. Mikkel Jensen blev flot nr.4 og undertegnede hans træner blev nr. 6 fuldstændigt flad. Alle de unge kørte under den magiske timegrænse hvilket er utrolig flot.

Hjemkommet fra Italien deltog enkelte af os i Horsens duatlon, hvor Andreas Schilling blev nr. 5 og jeg selv blev nr.17, Emil Deuleran nr. 32 og Frederik Bøgebjerg nr. 35. Dette var acceptabelt de trætte ben taget i betragtning.
Til DM i duatlon 10 dage efter vandt Mikkel Jensen guld for ungdom med en margen på 3 sek. efter et spurtopgør og hans lillebror Jacob vandt børneklassen helt suverænt Fredrik Bøgebjerg kørte et fint race og fik bronze i Junior klassen. Andreas løb et rigtig fint første løb i seniorklassen hvor han styrede tempoet og var med i frontgruppen, for så vanen tro at punkterer efter en omgang af de 4 på cyklen (ØV!!).
Jeg selv fik store problemer med kramper efter kun 8 min på cyklen og måtte skifte fokus til at ville gennemføre og tåle "ydmygelsen" ved, at blive overhalet uafbrudt på det der skulle være min favorit disciplin. Det rakte til en fjerde plads i min gruppe. Det har taget mig næsten 14 dage at få mine lægmuskler til at fungerer igen.

Forrige weekend afholdt vi trænergruppen i FTT som sædvanligt træningslejr for ungdom og juniorer. Vi havde 26 deltagere og der blev gået til stålet ved alle træningspas og den yngste gruppe havde også fuld fart på i pauserne med fodbold og hokey. De unges niveau er rigtig fint og lover godt for triatlon sporten i Danmark fremover.

08.04.2011

Siden sidst er der træningsmæssigt blevet gået til stålet både i ungdoms/junior truppen i triatlonklubben , hvor vi har haft mange gode hårde træningspas. Det er dejligt at se hvorledes de unge udvikler sig og deres sportslige niveau er nu meget højt. Det er efterhånden ved at være rigtig hårdt at træne med dem :-)
Andreas har lige løbet fine 32.17 min ved DM på 10 km landevejsløb og er stille og roligt på vej mod storform. I den kommende weekend, skal han have sin internationale senior debut ved et Europa cup stævne på OL distancen i Portugal, så der skal krydses fingre.
Mikkel Jensen skal køre sit første junior Europa cup stævne i Belgien d.30/4, det bliver også spændende at se, hvad han kan i en noget skrappere konkurrence end han er vant til.
I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter bliver der trænet igennem af de 35 aktive som er tilknyttet centeret. Det er meget inspirerende, at arbejde med unge som brænder for deres idræt og som er indstillet på at arbejde seriøst, for at nå deres mål..

14.02.2011

Så er der endelig vinterferie og nu har jeg tid til at opdatere siden. Det sidste stykke tid har været noget presset og det kan nogen gange være svært at få tiden til at slå til.
Ved den årlige idrætsfest i Fredericia Kommune var der stor fokus på Fredericia Triathlon Team http://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/311630:Fredericia--Triatleterne-loeb-med-titler. Andreas Schilling vandt årets idrætspris (hvilket Thorbjørn Sindballe også har gjort år tilbage), Klubben vandt prisen for årets talentudviklingsklub, Alberte og Mikkel var blandt de tre nominerede som årets idrætstalent for piger og drenge, men vandt desværre ikke. Jeg selv blev kåret som årets træner, hvilket jeg naturligvis er stolt over ,men samtidig ved jeg også, at der i den daglige træning er tale om teamwork. Derfor må en stor del af æren tilfalde mine medtrænere Andy og Kim. Det er også vigtigt at huske de aktive for uden dem, er der jo ikke behov for trænere :-)

01.01.2011

Så kom vi ind i det nye år. Her dagen derpå kan jeg personligt tænke tilbage på et år i genoptræningens tegn og det ser ud til at skulle forsætte i det nye år. I går løb jeg Fredericia Kajak Klubs nytårs løb. Efter 4 af de 5 km fik jeg en fibersprængning i højre læg og må nu se frem til endnu en pause fra løb (ØV!). Det er rigtig ærgerligt når formen er ved at være på plads igen. 
I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter har vi lige optaget 20 nye talenter, så der nu er 35 aktive tilknyttet centeret. Det bliver spændende at følge disse talenters udvikling i det kommende år.

08.11.2010

Andreas, Mikkel, Frederik og Emil har alle været til træningssamling og test i Odense i weekenden. Det klarede de rigtig fint. Deres svømme tider på 800 m i ovennævnte rækkefølge blev: 9.32 , 9.13, 9.46 (PR) og 10.18 (PR).
Mikkel og Emil løb også 5000 m på de flotte tider 16.48 min og 16.49 min for begge var der tale om personlig rekord.
Andreas og Frederik har begge haft lidt småproblemer med benene og løb derfor ikke testen. Emil har således allerede opfyldt talentkravet til Team Specialized, men da han kun er 13 år må han vente lidt endnu med at komme med.
Mikkel har også lige svømmet nogle meget fine personlige rekorder på 800 m (8.51 min) og 1500 m (16.56 min).
Jeg er overbevist om at de unge vil vise særdeles fine præstationer i 2011 sæsonen.

I skrivende stund er jeg selv igen igen i gang med at restituerer efter en operation. Jeg er lige blevet opereret for en generende lyskebrok og ser nu frem til at kunne træne med de unge talenter igen. Jeg var ellers ved at være på vej i form igen og har således deltaget i forskellige konkurrencer. I Rands Fjord løbet et 15,6 km landevejsløb blev jeg nr.3 samlet, i Åbenrå MTB løb blev jeg nr.2 samlet på 18 km distancen, på træningskonkurrencen til Brocken under den med cykelklubben fælles MTB træningstur til Harzen (3,8 km med en stigningsprocent omkring 22) var jeg første mand på toppen. I Esbjerg Cross duathlon blev jeg samlet nr.1 (nedenstående billede er fra første løbetur) på den korte rute. 
Det har virkeligt været fedt at kunne konkurrerer igen efter næsten 1½ års pause.


21.09.2010

Siden sidste opdatering har Andreas Schilling været til junior VM i triatlon, hvor han efter min mening leverede sin bedste præstation nogensinde ved at blive nr. 10. Det er også det bedste danske resultat nogensinde i juniorklassen. En beretning fra konkurrencen kan læses på Andreas egen hjemmeside http://schilling-andersen.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=41:10-plads-til-vm&catid=5:nyhed&Itemid=2
Emil, Jacob og Jonas fra vores ungdomsgruppe i FTT viste at de er de kommende stjerner ved at blive nr. 1,2 og 3 ved Odense eventyr triatlon ved Davinde sø. Karoline stillede til start i hendes første åbentvands konkurrence og det gjorde hun rigtig flot ved at besætte 4 pladsen ved pigerne. Mikkel stillede til start hos herre elite selvom han kun er 15 år og blev nr.4 en meget flot præstation.

21.08.2010

Nu er der igen gået rigtig lang tid siden sidste opdatering. I Fredericia Eliteidræts Talentudviklingscenter kører træningen for fuld blus efter ferien og de unge træner seriøst hver onsdag .Traditionen tro startede vi op med et fælles event, som denne her gang blev afviklet på Ryes Kaserne i Fredericia. Her var der fokus på samarbejde i teams og teori blev afprøvet i praksis under vejledning af major Torben Dyg. Det var en rigtig god dag, hvor der både blev grinet en hel del og svedt under de praktiske opgaver.
I FTT har vi lige haft klubmesterskaber i triatlon på distancen 750 m svømning-24 km cykling og 6,5 km løb. Her deltog jeg selv i en tri for første gang siden 2007 og det gik faktisk over alt forventning da jeg blev nr. tre efter Andreas Schilling og Mikkel Jensen, som blev henholdsvis et og to. En meget stærkt kørende Emil Hansen på 13 år blev nr.4, det bliver spændende at følge ham de kommende år.
Andreas er I skrivende stund lige kommet på startlisten til VM i triatlon for juniorer så nu må vi bare håbe at han kan undgå de mange uheld som har præget hans sæson i år. Denne sæson kan man læse mere om på følgende link : http://www.fredericiaeliteidraet.dk/images/stories/download/en junior triathlets sommer _fe_.pdf

Klik her for at få adgang til Arkivet